Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

У США народився хлопчик, що був зачатий 20 років тому

У США народився хлопчик, що був зачатий 20 років тому

14 жовтня 2010 | 13:06

У Сполучених Штатах на світ з'явилося маля, яке розвинулося з ембріона, замороженого 20 років тому.

Матір'ю стала 42-річна жінка, яка довго лікувалася від безпліддя. Лікарі порадили їй штучне запліднення, і запропонували взяти участь в експерименті. Жінці ввели ембріон, який був заморожений в 1990 році. У кріокамері він зберіг життєздатність, після чого нормально розвивався всі дев'ять місяців. У травні в неї народився здоровий хлопчик вагою більше трьох кілограмів.

Варто відзначити, що це найтриваліший термін зберігання плоду в кріобанку, що завершився народженням здорового малюка. До цього моменту, самим "старим" був ембріон, заморожений 13 років тому. Батьки, від яких отримали ембріони, успішно обзавелися дитиною, а ембріони, що залишилися - анонімно запропонували іншим бажаючим подружжям. Діти з цих зародків є біологічними братами і сестрами, хоч і з різницею в 20 років.

Ця подія викликала розбіжності серед учених. Вони турбуються, чи не порушить подібна практика природної зміни поколінь. По суті справи, немовляті, яке нещодавно народилося, -  могло б бути вже 20 років, а в теорії можливо, що діти з пробірки виявляться навіть старші за своїх батьків.

Телепрограма