Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

В Удмуртії знайшли таємниче селище, з якої втекли жителі

В Удмуртії знайшли таємниче селище, з якої втекли жителі

15 жовтня 2010 | 16:57

Від найближчого населеного пункту до цього села кілометрів п'ять. Але це напряму, через болота. Але по них не пройти. Обходячи всі непрохідні місця, група дослідників намотала по лісу близько 15 кілометрів.

- Кілька років тому в інтернеті я знайшов статтю про це село. Зберіг для себе ... і забув, - розповідає керівник групи "Сфера-Х"  Валерій Котов. - А нещодавно до мене звернулися люди. Вони знайшли одного з геологів тієї експедиції. Він-то і пояснив нам, як дістатися до цього села.

За розповідями геологів - село перебувало на галявині. Усі дерева навколо були випалені. З пічних труб йшов дим, але в селі не було жодного жителя.

Валерій Котов з групою дослідників випаленого кола не знайшов, як і диму з труб. Лише 18 порожніх будинків, зарослих малиною, травою і молодими деревами.

Експедиція заглянула в кожен з цих будинків. Вони були не замкнені. Дверцята печей у всіх будинках були відкриті. На столах стояв дерев'яний посуд, ліжка були застелені, на стільцях висів одяг. Все начиння залишилося так, як-ніби хтось вийшов ненадовго і незабаром має повернутися.

- Як тільки ми зайшли в село, в усіх без винятку з'явилося відчуття, що за нами спостерігають, - згадує Валерій Котов. - Прямо відчувався погляд на потилиці. Але обертаєшся - а там нікого.

Ще один факт здивував членів експедиції - в будинках не було жодної ікони, хрестика чи якихось інших релігійних речей.

Уважно роздивившись, дослідники відправилися назад, до машин.

- У нас було трохи часу на огляд села, тому що хотілося затемна повернутися до машин, - пояснює Валерій Котов.

Завданням першої експедиції в дивне село було знайти її місцерозташування. І зробити поверхневий огляд. Займатися ретельним вивченням села "Сфера-Х" планує вже в наступному році. Восени і взимку по бездоріжжю дістатися до аномальної зони буде дуже складно.

Доречі, в першу експедицію у покинуте Удмуртське село дослідники взяли з собою 2 цифрових фотоапарата і камеру. Однак на місці з'ясували, що у всієї техніки несподівано сіли акумулятори. Випадковість це чи особливість зони - ще належить з'ясувати.

Телепрограма