Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Собака врятувала багатодітну сім'ю від повені

Собака врятувала багатодітну сім'ю від повені

18 жовтня 2010 | 13:21

35-річний мешканець селища Цегельний Олексій Дяченко до цих пір не може повірити в те, що вони з дружиною Олесею і маленькими дітьми залишилися живі завдяки собаці. Вірний пес розбудив своїх господарів, коли на будинок насувалася смертельна водна небезпека.

До повені сім'я краснодарців жила на березі річки в новому двоповерховому будинку. У ту страшну ніч перед тим, як лягти спати, глава сім'ї зауважив, що річка сильно шумить.

- Напередодні пішов дощ, він посилювався, і до ночі перетворився на зливу, - розповів Олексій Дяченко. - Гуркотів грім, спалахувала блискавка, але ми не відчули небезпеку. Спокійно заснули ... Через дві години господар будинку прокинувся від дикого гавкіту дворового пса Шарика. За словами чоловіка, собака навіть не гавкала, а ніби кричала, як людина.

- На вулиці стояв дикий гуркіт, - продовжує Олексій. - Я нічого не зрозумів спросоння, схопив ліхтарик і кинувся до вікна. Те, що я побачив, важко описати словами. На мене рухалася величезна хвиля води. Прямо на наш будинок. На якусь мить мені здалося, що я божеволію. Я розбудив дружину, ми швидко схопили дітей, перенесли їх на другий поверх. Туди ж забрали Шарика.

У цей момент електрика в будинку відключилася. На першому поверсі вода вже стояла вище метра. Вона прибувала з неймовірною швидкістю. Про те, щоб вибратися на вулицю, не могло бути й мови. У цей момент фундамент будинку став єдиним порятунком.

- Ми постійно молилися, щоб він витримав натиск водної стихії, - згадує чоловік. - Діти стали плакати ... Було дуже страшно!

Під ранок, коли вода стала спадати, Олексій та Олеся разом з 8-річною Вікою, 6-річної Ірою і 2-річним Іваном спустилися до низу. Меблі, посуд і білизна плавали в каламутній воді.  Їх "сімка", що стояла у дворі, була повністю затоплена. А від вуликів, які є єдиним джерелом доходу великої родини, залишилася лише жалюгідна частина.

- Я готовий Шарика на руках носити, за те, що врятував нас, - посміхається голова багатодітного сімейства. - Куплю йому найбільшу кісточку! Головне, що всі ми живі, а все інше - наживне...

Телепрограма