Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Серце 1,5 -річної дівчинки б'ється зовні

Серце 1,5 -річної дівчинки б'ється зовні

22 жовтня 2010 | 18:29

Вірсавіі Міхітарьянц 1 рік і 5 місяців. Її серце знаходиться не в грудній клітці, як у звичайних людей, а зовні. Його видно через прозорий шкіряний мішок.

Коли батьки новонародженої побачили, що серце дівчинки знаходиться зовні, а не всередині, вони пережили справжній шок. Та невдовзі з'ясувалося, що дівчинка може жити, просто їй потрібно особлива медична допомога. Лікарі дитячої міської лікарні № 1 Новоросійська не приховують, що вперше зіткнулися з подібним випадком. Фахівці не можуть назвати навіть діагноз дитини.

- За 15 років практики я вперше бачу таку патологію, - розповів завідувач анестезіолого-реанімаційним відділенням дитячої міської лікарні № 1 Дмитро Носков. - Я підняв всю медичну літературу і перерив весь Інтернет, але нічого подібного не знайшов .Ми зв'язалися з Бакулевським центром, вони нам пояснили, що таких хворих на всій земній кулі - одиниці. І відповідно, кожному потрібно індивідуальне лікування.

У науковому центрі імені Бакулова в Москві Вірсавії зробили першу операцію. Вона пройшла успішно. Робити другу можна буде тільки після двох років - серце дівчинки може не витримати наркозу. Поки ж Вірсавія потребує постійного медикаментозного лікування.

Ми спробували припинити прийом ліків, - розповідає мама дівчинки Дарі Міхітарьянц. - Але тут же опинилися в лікарні. Донька стала задихатися, мені навіть здалося, що її серце перестало битися.

На дорогі ліки, які потрібні Вірсавії, в сім'ї немає грошей. Потрібні препарати не входять і до списку життєвоважливих, затверджених Урядом Росії. Остання криза показала - лікування потрібно продовжувати ще протягом семи місяців. Для цього родині терміново потрібен мільйон рублів. Інакше серце дівчинки може зупинитися будь-якої миті...

Телепрограма