Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

У Києві з'являться будинок-шар і будинок у вигляді годинника

У Києві з'являться будинок-шар і будинок у вигляді годинника

4 листопада 2010 | 13:52

На автомобільних під'їздах до Києва скоро почнуть будувати незвичайні будівлі. На проспекті Перемоги планують звести будинок-шар, в якому розмістяться офіси і магазини. А на Одеській площі з'явиться будинок у вигляді годинника.

За словами архітекторів ТОВ "Ліценз і АРХ", на в'їзді в столицю з боку Житомира будуть реалізовувати проект "Європейські ворота". Семиповерховий будинок зависне на двох підпорах на перетині проспекта Перемоги і проспекта Палладіна.

"Технічно це вирішується просто, - розповів розробник проекту Олег Слєпцов. - За типом мостових конструкцій. Шар буде підвішений на висоті 20 м над дорогою на пілонах. Його розмір - 42 м в діаметрі. Але він буде легким, основний простір усередині займе атріум, а ще будуть офісні приміщення і торгівля. Об'єкт буде видно на відстані 25-30 км від Києва. Вночі "куля" буде світитися, видовище буде дуже незвичне".

А на Одеській площі, над трасою, задумана будівля у вигляді годинника. З круглим циферблатом і стрілкою на чотирьох підставках. На Харківській площі ПП "Архітектурна студія С. Юнаков" спроектовано офісний центр в 60 поверхів.

"Проект буде реалізований, - говорить керівник студії Сергій Юнаков. - Комплекс планується побудувати на в'їзді зі сторони Борисполя".

Основну ідею будівництва "в'їзних будівель" архітектори пояснюють необхідністю боротися з пробками. По-перше, висотні будівлі на околицях нікому не заважають, історичний центр не псують. По-друге, відводять потік транспорту з перевантажених центральних вулиць і надають робочі місця на околицях.

Джерело:  ГлавРед Столица

Телепрограма