Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Японський дослідницький зонд повернувся на Землю зі зразками позаземного життя?

Японський дослідницький зонд повернувся на Землю зі зразками позаземного життя?

5 листопада 2010 | 12:30

Днями у Японському агентстві аерокосмічних досліджень (JAXA) завили, що всередині космічного зонда Хаюбаса (Hayabusa) було виявлено кілька частинок позаземного походження.

Космічний апарат Хаюбаса в червні 2010 повернувся на Землю, після 7-річного польоту до астероїда Ітокава. Загалом апарат пролетів більше 3 мільярдів миль.

Хаюбаса - перший у світі космічний апарат, який був створений для того, щоб приземлитися на астероїд, взяти проби ґрунту і повернутись назад на Землю. Об'єктом місії став астероїд Ітокава (Itokawa), що обертається навколо Юпітера.

Хаюбаса залишив Землю в 2003 році. Після прибуття космічний апарат взяв проби астероїдного пилу, який в подальшому повинен допомогти вченим дізнатися більше про походження Сонячної системи, і прилетів назад на Землю. Загальний час, проведений апаратом на астероїді склав 30 хвилин.

Вчені розповіли, що при огляді космічного апарату ними були виявлені незвичні частки, які відрізняються від зразків астероїдного пилу. Відразу ж пішли чутки, що ці частки є зразками позаземного життя.

Агенство JAXA підтвердило, що склад часток відрізняється від астероїдного пилу. У зв'язку з цим дивно чути заяву глави науково-дослідного відділення JAXA Тосіфумі Мукаї: "Хоча ми ще не дослідили частки, виявлені в обшивці Хаюбаса, я впевнений, що це звичайний пил з астероїда Ітокава... Хоча не розумію, як він міг туди потрапити, тому що корпус апарата був герметичний і ніяких ушкоджень нами не було виявлено".

Джерело:  Unnatural.ru

Телепрограма