Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Американському доценту вживлять у потилицю фотоапарат

Американському доценту вживлять у потилицю фотоапарат

19 листопада 2010 | 14:15

Білал, також відомий як художник, зробить це за пропозицією музею.

Кожну хвилину фотопотилиця Білала буде робити знімок і відправляти його в Арабський музей сучасного мистецтва в Катарі, який відкриється 30 грудня 2010 р. Отримавши пропозицію з Катару, Вафа Білал поінформував про це завідуючу кафедрою Дебору Вілліс, яка поцікавилася думки у студентів.

У ході дискусії студенти запропонували - а Білал погодився - закривати об'єктив кришкою, поки він знаходитиметься на території університету, повідомляє openspace.ru з посиланням на The Wall Street Journal. Таким чином, можливість буквального втілення студентського жаху про "викладача з очима на потилиці" залишилася тільки можливістю.

Акція "The 3rd I" триватиме рівно 365 днів. Мінікамеру в потилицю Білала вмонтують за допомогою пірсинг-техніки. За описом авторів, акція має стати живим "коментарем до незбагненності часу і неможливості зафіксувати пам'ять і враження".

Вафа Білал вже здійснив кілька екстравагантних перформансів. Одним з них був "Внутрішній конфлікт" (Domestic Tension). У травні 2007 року художник цілий місяць прожив в галереї в Чикаго, причому весь цей час його обстрілювала пейнтбольна рушниця, керована за допомогою веб-камери інтернет-користувачами.

Нову акцію Білал поки для ЗМІ ніяк не коментує.

Джерело:  Фокус.UA

Телепрограма