Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Німецький пенсіонер зловив 220-кілограмового палтуса

Німецький пенсіонер зловив 220-кілограмового палтуса

1 грудня 2010 | 13:10

Неймовірних розмірів рибина попалася на вудку 70-річного рибалки-любителя з німецького Магдебурга, повідомляє The Daily Mail.
Гюнтер Хансель рибалив у відкритому морі в районі західних фьйордов Ісландії. Там він і підчепив гігантського палтуса завдовжки 2,5 метра і вагою 220 кілограмів. Боротьба з палтусом тривала більше двох годин. А щоб дотягнути рекордний трофей до берега, знадобилася допомога ще п'ятьох рибалок, які допомогли з буксиром.
З палтуса такого розміру могло б вийти більше тисячі порцій філе. Але, мабуть, Хансель не такий майстер в куховарській справі, як в рибальській, тому вважав за краще продати свій улов одному з місцевих мешканців за 2,5 тисяч фунтів (майже 4 тисячі доларів).
А журналістам удачливий дідусь заявив: "Це був улов всього мого життя!"
Мешкають палтуси в більшості випадків в північних водах — північній частині Тихого і Атлантичного океанів, а також в Баренцевому,Берінговому, Охотському та Японському морях . Риба високо цінується за біле м'ясо — дуже смачний і корисний продукт, багатий вітамінами, корисними речовинами та мікроелементами. Печінка цих риб містить більше вітамінів A і D, чим печінка тріски. Високо цінується ікра палтуса.
Палтуси живуть більше 30 років, промислових розмірів досягають до 10-12 років. Деякі види мають розміри більше 4 метри і вагу понад 400 кг.

Телепрограма