Головна Мапа сайту Контакти

Надприродні новини

Білі ведмеді еволюціонують

Білі ведмеді еволюціонують

6 грудня 2010 | 18:30

Дивний феномен виявили учені в Арктиці! Плаваючи від крижини до крижини, самки почали возити своїх дитинчат на спині. Хоча раніше малята справлялися самі. Фахівці вважають, що причиною тому – глобальне потепління, пише Daily.mail.

Арктичні льоди тануть, і води стає все більше. Ведмедям тепер доводиться долати великі відстані уплав і, відповідно, довше знаходитися у воді. У малят ще недостатньо підшкірного жиру, який би зігрівав їх так довго. А плавання верхи на мамі дозволяє вижити. Тільце дитинчати менше контактує з крижаною водою, зате весь час зігрівається маминим теплом.
Крім того, такий спосіб плавання і безпечніший. Адже у водному просторі, що збільшився, стало значно більше хижаків!

– Ми відмітили, що за останні чотири роки білі ведмеді Аляски пропливли від 550 до 650 км., – говорить Джеф Йорк, фахівець з полярних ведмедів Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). – Так що той факт, що вони навчилися пристосовуватися до тривалого плавання – дуже радує! Тепер у малят більше шансів вижити.

Тварини дрібніють!  Рік тому в британському журналі "Journal of Zoology"  біологи опублікували дослідження. Вони порівняли черепи білих ведмедів, які жили на початку минулого століття, і нинішніх. Виявляється, сучасні ведмедики зменшилися в розмірах на 9%.  А все знову-таки через танення льодовиків. У пошуках їжі вони долають великі відстані, тому витрачають більше енергії.

Телепрограма