Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Ніка Досаєва, ведуча проекту "Рецепти щастя": "Якщо є вибір: вийти на вулицю або лежати на дивані, - завжди обирайте перше"

Ніка Досаєва, ведуча проекту "Рецепти щастя": "Якщо є вибір: вийти на вулицю або лежати на дивані, - завжди обирайте перше"

29 серпня 2014 | 18:16

Вероніка Досаєва народилася в Запоріжжі, де здобула освіту фінансиста і, переїхавши з часом до Києва, працювала звичайним менеджером в різних компаніях. Робота дала їй досвід і корисні знайомства. Якось на новосілля вона спекла кекси, які з першого разу вийшли дуже смачними і красивими. З тих пір випічка її захопила, і вона зважилася кинути офісну роботу заради мафінів, рулетів і чізкейків.

У травні 2013 року Ніка Досаєва відкрила власну міні-пекарню.

"Щоб зробити кулінарні шедеври, не потрібно багато простору, напханого новомодними кухонними гаджетами. Для приготування смачної їжі достатньо свіжих продуктів, приправлених хорошим настроєм і бажання порадувати близьких чимось смачненьким", - вважає Ніка.

- Скільки мафінів Ви випікаєте у день? Скільки грошей приносить Вам пекарня?

Ця цифра звичайно варіюється. Мінімальна кількість була 4 штуки, а максимальне замовлення - 400 штук. Я не дуже сильна в математиці і не хотіла б нікого ввести в оману, але приблизний місячний обіг - 30-40 тисяч на місяць, приблизно половина з цього - витрати.

- Який Ваш найбільший успіх в роботі?

Я ставлюся до своєї роботи дуже педантично, і, навіть якщо щось хороше трапляється, я не сприймаю це як грандіозну подію. Мені завжди здається, ось тут ще можна поліпшити, тут ще непогано було б доопрацювати. Може бути, мій найбільший успіх у тому, що для мене в роботі головне не гроші, а радість, яку вона приносить людям.

- На що звертаєте увагу в ресторанах?

Для мене важливе поєднання якісної їжі, приємної атмосфери і гідного обслуговування. Не люблю ресторани, які спеціалізуються одразу на всьому - від японської кухні до борщів.

- Дивитеся кулінарні програми? Хто з кулінарів найбільше подобається?

Дивлюся шоу Марти Стюарт, в якомусь сенсі, завдяки їй я почала свою справу.

- Пробували готувати за рецептами з телевізора?

Якщо говорити про заморські рецепти, то проблема в тому, що 80% продуктів, з яких вони готують, і які для них абсолютно буденні, в нашій країні або взагалі не продаються, або коштують дуже дорого. Наприклад, у нас не продається пахта, яка є основою більшості капкейків, або ванільна есенція. Я використовую телевізійні рецепти, але, як правило, не в чистому вигляді, а беру шматочок одного рецепту, шматочок іншого і комбіную, або додаю щось своє.

- Як виглядає Ваш обід / вечеря мрії?

Я дуже люблю їсти на природі, на вулиці. Я взагалі обожнюю вуличну їжу. Люблю щось жувати по дорозі, навіть можу щось приготувати сама і вийти з цією їжею на вулицю, просто тому що мені подобається такий формат.

Мені дуже подобається їжа на Шрі-Ланці - коли ти сидиш на величезній терасі на березі океану, тобі подають величезну тарілку рису з морепродуктами і келих білого вина. Це, напевно, і є моя вечеря мрії. І, зрозуміло, я хотіла б її з'їсти в компанії свого чоловіка.

- Яка Ваша найбільша цінність у житті?

Для мене найважливіше - це стосунки. Стосунки з коханим чоловіком, батьками, друзями. Важко виділити якийсь один аспект: і любов, і дружба, і сім'я, і діти - це все однаково важливі складові життя. Я б порівняла це із стінами будинку - якщо прибрати всього одну стіну, він перестане бути будинком.

- Чи згодні Ви, що з "милим рай і в шалаші"?

Не можу не згадати, як в цьому випадку додавала моя мама: "Якщо милий аташе")) Я думаю, що тут багато залежить від жінки. Зі свого життєвого досвіду можу сказати, що чоловіка "робить" жінка. Якщо вона захоче і докладе зусиль, вона зробить так, щоб чоловік відбувся, домігся успіху, в тому числі і в матеріальному плані.

- А з тим, що "шлях до серця чоловіка лежить через шлунок"?

Знову ж зі свого особистого досвіду можу сказати, що це стовідсотково так. Мій чоловік дуже любить поїсти. І коли нас знайомили, він вже знав, що я готую смачно, багато і часто. І думаю, що це стало одним з основних факторів, чому ми разом.

Рецепт щастя від Ніки Досаєвої

Бути самою собою. Що б не трапилося, залишатися доброю людиною, жити в мирі з собою і оточуючими. Йти вперед, ніколи не лінуватися і не припиняти працювати над собою. Якщо є вибір - вийти на вулицю або лежати на дивані - завжди обирайте перше. І частіше посміхайтеся:)

Не пропустіть "Рецепти щастя" у неділю, 31 серпня об 11:00!

 

Телепрограма