Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Приголомшливий рецепт шашлику! Прості поради для відмінного пікніка від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

Приголомшливий рецепт шашлику! Прості поради для відмінного пікніка від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

6 травня 2015 | 14:20

Тепло, нарешті, міцно влаштувалося на вулиці, а це означає, що сезон пікніків відкрито. Зізнатися чесно, я обожнюю пікніки! Настільки приємне це відчуття свободи і радості, коли можна дихати на повні груди і насолоджуватися смаком їжі, приготовленої на свіжому повітрі. Навіть звичайний хліб здається набагато смачнішим, коли його відламуєш і їси разом з ароматними шматочками м'яса або овочів.

Я гадаю, що у кожного з нас є свій улюблений рецепт страв, приготованих на багатті або грилі. Мій рецепт досить простий. І секрет його полягає в тому, що я не мариную м'ясо. Досить щоб воно було свіже і трохи приправлено сумішшю трав. Хороше м'ясо саме по собі має яскравий і неповторний смак, його не можна забивати, його потрібно лише підкреслювати. Те, що ми часто маринуємо м'ясо в майонезі, лимонному соку, пиві, вині та інших маринадах - не завжди правильно. Спробуйте відійти від звичних правил, і поекспериментувати.

Наріжте м'ясо, як ви задумали, стейками або шматочками під шашлик. Додайте кільцями нарізану цибулю, свіжі помідори, після трохи посоліть, поперчіть, додайте суміш свіжих трав (наприклад, орегано, чебрець, розмарин і т. д.) і трохи окропіть оливковою олією. Запевняю, ваш шашлик буде приголомшливим. І несподівано яскравим на смак.

Виняток можна зробити для курятини. Куряче м'ясо після приготування часто буває сухуватим. Спробуйте замаринувати його в апельсиновому соку. Для цього видавіть сік зі свіжих апельсинів, змішайте з сумішшю приправ для птиці і невеликою кількістю оливкової олії та бальзамічного оцту. Його потрібно зовсім небагато, буквально 50-100 грамів. Бальзамік просочить і розм'якшить м'ясо, а ще дасть рум'яно-апетитну скоринку. Тепер гарненько перемішайте м'ясо в цьому маринаді. Дайте постояти м'ясу не менше 15 хвилин. І можна готувати, як на грилі, так і на шампурах. Смак буде дивовижним - трохи солодкуватим і приємним, а саме м'ясо танутиме у роті. Можна робити такий же маринад з лимонного соку, але особисто я цей вид маринаду не дуже люблю. Куряче м'ясо ніжне і легко вбирає сторонні смаки. Кислота лимону моментально витісняє всі характерні смакові відтінки курки. Від цього з'являється зайва кислинка, від якої і оскому можна отримати. А ось апельсин ідеально справляється із завданням:)

Коли будете збиратися на пікнік, обов'язково візьміть із собою кілька упаковок листового лаваша. Його ще називають - вірменський лаваш. Ним дуже зручно брати шматочки шашлику та овочів. З нього можна робити роли, а ще він дуже легкий і не такий калорійний як звичайний хліб.

Запасіться пучком зелені - петрушка, кріп, зелена цибуля - трави допоможуть травленню і доповнять смак будь-якого м'яса і риби.

До речі про рибу. Спробуйте приготувати рибу на вугіллі. Моя порада - не загортайте її у фольгу, а затисніть її в решітці гриль. З одного боку, вона добре просмажиться, з іншого – з’явиться ідеальна золотава скоринка. Щоб решітка не прилипала до риби, заздалегідь змастіть її невеликою кількістю оливкової олії. Ідеальним маринадом для риби стануть сіль, перець, лимон і оливкова олія.

І найголовніше. Зберіть поруч рідних і близьких. З ними будь-який пікнік на природі стане справжнім святом, яке запам'ятається надовго.

Телепрограма