Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Живи і дай жити іншим. Найкраще відео, присвячене боротьбі з СНІДом

Живи і дай жити іншим. Найкраще відео, присвячене боротьбі з СНІДом

1 грудня 2016 | 12:37

1 грудня весь світ відзначає міжнародний день боротьби зі СНІДом. Мета - зупинити глобальне поширення епідемії та привернути увагу до проблем інфікованих людей. Зараз все більше людей беруть участь у цьому русі. Хтось робить грошову пожертву, хтось надає моральну підтримку або просто надягає червону стрічку на знак солідарності. Сьогодні ми зібрали колекцію відео-роликів, які закликають допомагати людям з позитивним ВІЛ-статусом, а також нагадують, як важливо бути добрими і чуйними по відношенню один до одного.
 

"ВІЛ-інфекція: історія боротьби за право на життя"

Щоб розуміти проблему, необхідно знати її історію. Цей ролик знайомить нас з історією СНІДу всього лише за дві з половиною хвилини.
 

"Метелик"

У 2003 році одна з найвпливовіших жінок України Олена Пінчук заснувала Фонд «АНТИСНІД» - благодійну організацію боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу. Одне з головних завдань фонду - змінити ставлення до ВІЛ-інфікованих і хворих СНІДом з боку оточуючих.

"Бережи любов" - "Фабрика зірок"

Ще одна робота фонду "АНТИСНІД" - відеокліп "Цепочка" на пісню Костянтина Меладзе "Бережи любов". Він закликає нас замислитися над тим, що всі ми пов'язані один з одним невидимим ланцюжком відносин, тому, щоб уникнути фатальних наслідків, дуже важливо бути обережними, контактуючи з кимось.

"Соціальний ролик проти ВІЛ"

СНІД в питаннях і відповідях у простій та наочній формі.

"Живи" - Ірина Дубцова та Віктор Романченко

Рівно три роки тому, 1 грудня 2012 року в ефірі популярного шоу відбулася прем'єра пісні Ірини Дубцової "Живи", що була присвячена боротьбі зі СНІДом. Співачка виконала її дуетом з одним з переможців шоу Віктором Романченко. Пісня по-справжньому бере за душу, нагадуючи нам, що людське життя безцінне.

Профілактичний ролик ВІЛ/СНІД

Творці ролика без патетики та пафоса демонструють нам, що СНІД може увійти в життя будь-якої людини. І буденність цього сюжету вражає набагато більше, аніж будь-який креатив.

"Это по любви" - гурт "Мумій Троль"

Навряд чи хтось не чув цей хіт гурту "Мумій Троль", але не всі знають, що він також має пряме відношення до боротьби зі СНІДом. Кліп став частиною проекту "Візьми з собою" - програми профілактики ВІЛ-інфекцій, яка закликає молодих людей користуватися презервативами.
І на завершення хочеться нагадати всім про те, як важливо допомагати один одному.

"Що залишиться після нас" - кліп фонду "Подаруй життя"

Кілька слів від творців цього чудового кліпу: "Наша історія про те, чому люди допомагають. Просто одного разу ти зустрічаєшся поглядом з дитиною через лікарняне скло. І він змушує тебе йти і щось робити. І потім, коли ти згадуєш, що насправді важливого було у твоєму житті, виявляється, що саме це і було найважливішим. Тим, що з тобою залишиться. Що залишиться після тебе".

Кожна людина має право жити в цьому світі і бути щасливою. СНІД не передається через обійми, дотики, знаки уваги та добрі слова. Давайте ж підтримаємо людей, які так потребують нашої турботи і допомоги. Грошима, надихаючими словами, і просто солідарністю. І якщо кожен з нас внесе хоча б крихітну лепту у справу допомоги іншим, світ обов'язково стане кращим.

Телепрограма