Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Кулінарія як мистецтво. 10 найдорожчих страв світу

Кулінарія як мистецтво. 10 найдорожчих страв світу

2 березня 2017 | 15:43

Як ви думаєте, скільки може коштувати найдорожчий десерт? 100 доларів? 200? Або, можливо, 500? Виявляється, в нашому світі існують люди, які готові викласти за подібну страву кілька мільйонів доларів! Полуниця з вершками за 4 мільйони доларів та інші страви для заможних гурманів - в нашій сьогоднішній добірці.
 

Полуниця "Arnaud" - $3 900 000

У Новому Орлеані є ресторан Arnaud, в якому подають десерт, що коштує цілий статок. Безперечно, свіжа полуниця зі збитими вершками - це, звичайно, дуже смачно, але викласти за неї 4 мільйони? Вся справа у тому, що це не просто десерт, а найромантичніший спосіб зробити пропозицію. Якщо уважно придивитися, то серед ягід можна побачити чудову каблучку з рожевим діамантом. Цікаво було б запитати у власника ресторану, чи бували випадки, коли на подібні пропозиції дівчата відповідали відмовою?
 

Морозиво "Frrrozen Haute Chocolate" - $25 000

Для створення цього десерту власник нью-йоркського ресторану Serendipity 3 уклав угоду з ювелірною фірмою Euphoria New York. Окрім морозива та шоколаду, до його складу входять трюфельні цукерки по 250 доларів за штуку і їстівне золото. Подається цей десерт в особливому бокалі, ніжку якого обвиває золотий браслет з діамантами, і з золотою ложечкою, також інкрустованою діамантами. Келих і ложка входять у вартість десерту і залишаються у клієнта на пам'ять. Майте на увазі, що замовляти цей десерт потрібно заздалегідь, тому що для його приготування потрібно багато часу.
 

Десерт "The Fortress Stilt Fisherman Indulgence" - $14 500

Не лише американці розуміються на дорогих десертах. Азіатські кондитери теж знають, як вразити вимогливих клієнтів. На Шрі-Ланці є розкішний готель The Fortress Resort and Spa з не менш розкішним рестораном Wine 3, в якому подають дуже незвичайний десерт. Його назва перекладається як "слабкість рибалки на жердині". Справа в тому, що рибу на Шрі-Ланці ловлять саме таким чином - сидячи на жердинах. Мабуть, творці мали на увазі, що навіть морський вовк, який звик до спартанських умов, не зможе встояти перед бісквітом з фруктами, политим кремовим лікером, сабайоном і прикрашеним блискучим аквамарином. До десерту подають шоколадну фігурку того самого рибалки.

Піца "Louis XIII" - 8 300 €

А ось найдорожчу в світі піцу "Людовик XIII" подають навіть не в ресторані. Її можна замовити на дім на сайті італійського шеф-кухаря Ренато Віола. Один з кращих в світі піцайоло для створення свого шедевру використовує креветки, м'ясо омарів і лангустів, три види чорної ікри, моцарелу з молока чорних буйволиць та рожеву австралійську сіль. Крім того, для приготування цієї піци використовується шампанське Krug Clos Du Mesnil 1995 року і коньяк Remy Martin Louis XIII, на честь якого вона і отримала свою назву.

Макаруни Haute Couture - 5 750 €

Макаруни - маленьке повітряне мигдалеве печиво, вже давно перестало бути для нас дивиною. Зараз його можна купити практично в будь-якій кондитерській за абсолютно доступні гроші. Але тільки французький кондитер П'єр Ерме може дозволити продавати ці ласощі за ціною 5 750 € за фунт. Легендарний шеф-кухар відомий вмінням поєднувати непоєднуване, тому в свої макаруни от-кутюр він додає абсолютно несподівані інгредієнти. Наприклад, бальзамічний оцет, трюфелі або цукати з каштанів. Печиво готується за індивідуальним замовленням, і сам клієнт може обрати, з чого саме складатимуться його унікальні макаруни.

Бургер "Fleur" - $5 000

Щоб спробувати найдорожчий в світі бургер, потрібно вирушити до Лас-Вегасу. Саме там, у ресторані Fleur de Lys подають бургери по 5 тисяч доларів за штуку. Окрім традиційних інгредієнтів, для їхнього приготування використовують чорні перигорські трюфелі та фуа-гра. Як комплімент від шефа, до бургера подають пляшку елітного французького вина Шато Петрюс 1995 року.

Каррі "Samundari Khazana" - 2 000 £

Каррі "Samundari Khazana", що перекладається як "Скарб з морепродуктів", подають в лондонському ресторані індійської кухні Bombay Brasserie. З огляду на те, що в його складі Девонширські краби, лобстер, равлики, білі трюфелі, ікра білуги, немає нічого дивного в тому, що він коштує так дорого.

Суші "Del Oriente" - $2 034

Філіппінський кухар Ангеліто Аранета став всесвітньовідомим, створивши найдорожчі суші. Хоча, можливо, правильно було б назвати їх ролами. Тільки загорнуті ці суші-роли не в звичайні водорості, а у справжнісіньке золото. Замість ікри летючої риби зверху вони прикрашені африканськими діамантами. Як правило, цю страву замовляють японські бізнесмени, які приїхали до Маніли у справах, або закохані чоловіки, які хочуть справити враження на свою обраницю.

Фріттата "Zillion Dollar Lobster" - $1 000

У нью-йоркському ресторані Norma's, що у готелі Le Parker Meridien, ви можете спробувати найдорожчий у світі омлет з м'ясом лобстера та чорною ікрою. Шеф-кухар стверджує, що ця страва не приносить особливого прибутку, адже ціна її інгредієнтів досить висока. Скоріше, це спосіб привернути відвідувачів, які люблять екзотику.

Десерт "Golden Opulence Sundae" - $1 000

Щоб скуштувати солоденького у вже згаданому нами ресторані Serendipity 3, не обов'язково викладати 25 тисяч доларів. Всього лише за тисячу вам подадуть чудовий десерт під назвою "Золоте розмаїття" - п'ять кульок таїтянського ванільного морозива з екзотичними фруктами та цукатами, вкритих їстівним золотом і найдорожчим у світі шоколадом "Amedei Porcelana". Вся ця розкіш прикрашена позолоченою цукровою квіткою та подається у кришталевому келиху. До десерту подають тарілочку з американською золотою ікрою і, звичайно, золоту ложечку.

Телепрограма