Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 сонячних і теплих фільмів про вино

5 сонячних і теплих фільмів про вино

10 травня 2017 | 13:47

Весна! Хочеться на природу, на пікнік, обговорити з друзями всі кіно-новинки, плани на літо та полежати на траві під спів птахів і шелест листя.
А якщо до того ж подивитися хороше кіно про вино, з келихом легкого червоного вина, день обов'язково стане кращим і теплішим!
Спробувати новинки від українських виноробів ви зможете вже на 8 фестивалі сиру і вина Kyiv Food & Wine Festival 13-14 травня на ВДНГ, а сьогодні ми зібрали для вас список з п'яти хороших фільмів про вино та виноробство, популярних і доречних у будь-який час.

"ХОРОШИЙ РІК"

Кіно-знахідка, справжній лайфхак, як почати життя з нуля! Фільм, немов казка - добра, стара, атмосферна. Тут ви не знайдете практичних картинок та історій про велике вино, але філософії кохання та справжніх життєвих цінностей тут буде більш ніж достатньо. Амбіційний розважливий хлопець з Нью-Йорка отримує у спадок виноградник у Провансі, де вироблялося гаражне і якісне вино. Після прибуття до Франції він усвідомлює, що крім нього є ще люди, які претендують на його законну власність. Ланцюжок неймовірних подій примусить його по-новому подивитися на справжні цінності цього світу...

"НА УЗБІЧЧІ"

Фільм з відмінним акторським складом отримав премію "Оскар" за кращий сценарій на основі літературного твору та "Золотий глобус" за кращий фільм у жанрі мюзикл/комедія. Після виходу фільму стрімко йде вгору популярність вин Піно нуар, і з гуркотом провалюються вина з Мерло - настільки потужним виявився вплив сюжету фільму на звичайних глядачів. Слова героїв розлітаються на цитати та крилаті вирази, і в суспільстві з’являється новий напрямок - винний туризм.
Знаковий фільм для виноробства у всьому світі.

"МОНДОВІНО"

Цей документальний фільм американця Джонатана Носсітера примітний тим, що потрапив до конкурсу Канського кінофестивалю. Це рідкісний випадок для неігрового кіно. "Мондовіно" розповідає про вплив глобалізації на виробництво вина на трьох континентах - від маленьких сімейних виноградників у Бургундії до потужних корпоративних магнатів з Каліфорнії.

"ПРИБОРКАННЯ НОРОВЛИВОГО"

Головна роль Адріано Челентано у "Приборканні норовливого" вважається однією з кращих в його кар'єрі. Після показу фільму "Приборкання норовливого", в світі збільшилася цікавість до екскурсій на виноградники. З'явилося дуже багато бажаючих повторити кадри з фільму, де Адріано тисне виноград ногами. До речі, це не так просто, як здається на перший погляд :)

"ШОКОВИЙ ЕФЕКТ"

Вино - головна пристрасть для героїв фільму "Шоковий ефект". Фільм заснований на реальних подіях. Алан Рікман в ролі сомельє, Кріс Пайн з довгим волоссям, види каліфорнійських виноградників, цікавий сюжет про змагання та вічні цінності - що ще потрібно?
Перемога невеликої американської виноробні в кінці 1970-х на престижному французькому конкурсі викликала справжній фурор. Чому? Подивіться, не пошкодуєте :)

Сохранить

Телепрограма