Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Найбільш вражаючі ковзанки світу

Найбільш вражаючі ковзанки світу

8 січня 2018 | 14:22

Ярмарки, ялинки, передсвяткові клопоти, запах мандаринів і різдвяні чудеса... Список всіх дивовижних речей, з якими у нас асоціюється зима, не був би повним, якби ми забули згадати про спортивні розваги, серед яких одне з найулюбленіших - катання на ковзанах. А якщо вже кататися не на звичайній ковзанці, а дуже мальовничій, задоволення від катання може бути просто фантастичним. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі розповідь про найбільш вражаючі ковзанки світу.
 

Канал Рідо, Оттава, Канада

Найдовша ковзанка світу знаходиться у столиці Канади, Оттаві. Тут можна було б розмістити 90 хокейних полів, адже її довжина - майже 8 кілометрів. Та головна перевага ковзанки навіть не в цьому, а в тому, що ковзаючи по ній, можна одночасно милуватися живописними краєвидами міста.
 

Озеро Жу, Швейцарія

Тим, хто любить масштабність, напевно сподобається ковзанка на озері Жу в Швейцарських Альпах. Це найвисокогірніше озеро країни знаходиться неподалік від Лозанни. Всього лише два тижні на рік воно покривається льодом і перетворюється на найбільшу ковзанку світу. У цей час сюди прагнуть потрапити туристи з усієї Європи, щоб самим покататися на ковзанах, а також подивитися на виступи професійних фігуристів.
 

Медео, Казахстан

Найбільша у світі високогірна ковзанка знаходиться поблизу колишньої столиці Казахстану, міста Алма-Ати. Була відкрита у 1972 році і з тих пір неодноразово ставала місцем проведення чемпіонатів Європи та світу з зимових видів спорту. Ковзанку цю ще називають "фабрикою рекордів", адже завдяки високогірному клімату та кришталево чистій гірській воді, яку використовують для заливки льоду, тут було встановлено більше 200 рекордів з катання на ковзанах.
 

Кінкеркейд, Нідерланди

Якщо ви будете взимку в Нідерландах, обов'язково відвідайте старовинне голландське селище Кіндеркейд. Там ви зможете не тільки покататися на ковзанах по замерзлій річці, але й помилуватися найвідомішими у світі вітряними млинами.
 

Бонді Біч, Сідней, Австралія

Що може бути більш незвичайним, ніж ковзанка на березі океану? Особливо у теплу пору року, яка триває в Сіднеї цілий рік. Температура повітря тут навіть взимку плюсова, тим не менш, ковзанка успішно працює, завдяки особливим системам охолодження, а також величезній кількості води, яка використовується для заливки льоду.

Озеро Патерсволдсемер, Нідерланди

Дуже вражаючою може бути прогулянка на ковзанах на одному з голландських озер Патерсволдсемер. Особливо у той період зими, коли довга вузька смуга посеред озера покривається льодом, а вода біля берегів ще не замерзла.

Ейфелева вежа, Париж, Франція

Ось уже кілька років на початку грудня на одному з майданчиків Ейфелевої вежі на висоті 57 метрів відкривається ковзанка. Тут можна не просто покататися на ковзанах, але й перейнятися атмосферою міста, милуючись його панорамами та слухаючи романтичну французьку музику.

FlevOnice, Нідерланди

Нідерланди - батьківщина фігурного катання, тому немає нічого дивного в тому, що цілих три ковзанки з нашого списку знаходяться саме тут. До того ж, ковзанки тут можна зустріти в буквальному сенсі слова посеред поля. Ось така незвичайна ковзанка, що більше нагадує гоночну трасу, знаходиться неподалік від селища під назвою Біддінгхейзен.

Центральний парк, Нью-Йорк, США

Уоллмен-Рінк - одна з найвідоміших ковзанок світу. Вперше вона була залита у 1950 і за ці роки вже встигла стати легендою. Ковзанка добре знайома всім кіноманам - адже вона є місцем дії в багатьох американських романтичних фільмах. Крім того, звідси відкривається розкішний вид на хмарочоси Манхеттена, а кататися тут можна навіть вночі.

Сомерсет-хаус, Лондон, Великобританія

Велична будівля лондонського Сомерсет-хауса є одним з кращих зразків класичної архітектури. Помилуватися ним варто в будь-який час року, але все ж найкраще робити це взимку. У передсвятковий сезон на площі перед будівлею заливають ковзанку, де кожен бажаючий може продемонструвати свої спортивні таланти. А вечорами, завдяки підсвічуванню і запальній музиці, ковзанка перетворюється на справжню льодову дискотеку.

Телепрограма