Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 серпня 2009
Один день. Спорт

У Берліні розпочався Чемпіонат світу з легкої атлетики

21:07

У вихідні в Берліні розпочався Чемпіонат світу з легкої атлетики. Сьогодні вже третій день, а українська збірна досі без нагород. Найближчою до медалей була олімпійська чемпіонка Пекіна Наталя Добринська. Семиборка претендувала на бронзу, однак провалила дві останні дисципліни і в підсумку стала третьою. Більше про спортивні результати чемпіонату Німеччини - в огляді Сергія Поліщука.

Перед стартом фіналу чоловічої стометрівки публіку розважав Усейн Болт. Олімпійський чемпіон, на відміну від своїх колег, не стояв на старті з кислим обличчям, а позував на камеру і тішився своєю персоною. Втім, основне шоу від олімпійського чемпіона було ще попереду. Під час забігу Болт знову обставив усіх, а головне - найсильніших конкурентів - Тайсона Гея і Асафу Пауела. А крім того, побив свій же світовий рекорд. Тепер планка піднята до 9,58 секунди. Не дивно, що після фінішу шалений ямаєць не обійшовся без своїх традиційних викрутасів і пританцьовувань із земляком Пауелом, який став третім. Срібло дісталося Тайсону Гею.

У фіналі зі штовхання ядра претенденткам на титул було не до сміху. Тут своїми результатами всіх засмучувала Валері Віллі. Її кидок на 20 метрів 44 сантиметри в підсумку і став переможним. Найближче до неї підібралися німкеня Кляйнхарт та китаянка Гонг - вони стали другою і третьою відповідно.

У дисципліні, на яку українці покладали найбільше надій - семиборстві - тріумфували зовсім інші країни. Британка Джесіка Енніс рівно пройшла всі сім видів дисципліни і закріпила успіх перемогою у вісімсотметрівці. Золота медаль дісталася саме їй. Другою і третьою були німкеня Ойзер та полька Чудзік. І вже за ними тріо українок - Добринська, Йосипенко і Мельниченко.

Телепрограма