Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 серпня 2009
Один день. Спорт

Українські парашутистки встановили національний рекорд

21:05

Українські парашутистки встановили національний рекорд. 24 спортсменки у повітрі побудували складну фігуру. Вдалося їм це не одразу, а лише на другий день стрибків. Утім, всі старання були винагороджені. Попередній рекорд, встановлений три роки тому, канув у лету. Адже тепер у небесному шоу взяло участь на чотири спортсменки більше. Сьоме небо жіночого щастя бачив Дмитро Євчин.

Тут, як і в джазі, самі дівчата. Тому постановнику рекорду - Євгену Єрмолаєву не солодко. Перед тим, як піднятись у небо, кожен маневр репетирують на землі. Спортсменки імітують два етапи. Колективний стрибок з літака та, найголовніше, вільне падіння. Кілька діб разом - і тепер вони, немов родина.

Шлях до літака, мабуть, найдовший тільки для новачків. Дівчата йдуть до крилатої машини, немов на свято.

Вони вистрибнуть з літака на висоті чотири з половиною кілометра. Там у небі 25 дівчат спробують утворити фігуру - п'ятикутну зірку. Завдання непросте, тому й у команді немає аматорів. У кожної за спиною щонайменше 200 стрибків з парашутом

Дійсно, на одному досвіді рекорду не встановиш, без посмішки фортуни не обійтись. Це перша спроба. На висоті тисяча шістсот метрів над землею парашутистки намагаються утворити фігуру. Поки що не виходить. Кілька дівчат безнадійно відстали від основної групи. Повітряні потоки віднесли спортсменок надто далеко. Вже приземлившись, усі збираються разом для розбору польотів.

Олена Герасименко, рекордсменка України з парашутного спорту:

- Ну, допустим, сегодня очень сильный ветер. Я вот даже другой парашют взяла побольше, другого стиля. Потому что мой просто разрывает.

Тетяна Бойченко, рекордсменка України з парашутного спорту:

- Пробные попытки, то есть тестовые. Смотрят за каждым участником, потому что есть еще альфа-группа. Девочек, да. Которая готова заменить не совсем готовых к прыжку.

Хто не впорався із завданням, відсторонений від рекордних спроб. Отака гірка правда з життя професіоналів. Хоча на цьому небесне життя не закінчується. За кілька хвилин команда вдруге піднімається у небо. Цього разу працюють більш злагоджено. І за кілька секунд до так званої альфа-групи приєднуються усе більше парашутисток. Тепер їх рекордна кількість - 24, а в небі вимальовується довгоочікувана п'ятикутна зірка. Чому все вдалось тільки з другої спроби, запитуємо у командира парашутної ланки. 

Геннадій Антюфеєв, командир парашутної ланки аероклубу ім. Антонова:

- Ну попробуйте прыгните, поймете. В любом случае даже спортсмены, акробаты, но все равно им мешает такое. Даже когда на земле или в трубе аэродинамической они тренируются, им мешает внутреннее состояние падения. Мы все-таки падаем.

Їхнє спортивне життя - замкнене коло. Парашутистки стрибають, щоб знову піднятись у небо. А заразом, якщо пощастить, спробувати встановити черговий рекорд.

Дмитро Євчин, Євген Сакун, К1.

Телепрограма