Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 серпня 2009
Один день. Спорт

Гран-прі у Валенсії обіцяє бути особливим

21:04

Формула-1 набралася сил і готова демонструвати свої нові досягнення. Практично всі стайні суттєво оновили боліди, а дехто - і пілотів. Тож гран-прі у Валенсії має бути особливим. Бо, судячи з вільної практики, у боротьбу повертається Браун GP, яка останнім часом здавала позиції. Чи принесла перші несподіванки траса у іспанській Валенсії - знає хтось.

Ранок минув без несподіванок. Усі пілоти відкаталися чітко, інженери докручували всі гайкИ, і в результаті Рубенс Барікелло став автором найкращого часу. Бразилець продемонстрував, на що здатний удосконалений болід білої стайні. Тепер Браун GP знову озброєні й небезпечні. Слідом за Барікелло прийшли пілоти МакЛарен і партнер бразильця - Дженсон Баттон.

Дженсон Баттон, пілот "Формули-1" (Браун GP):

- Ми чудово відчуваємо машину. Принаймні нам так здається. І проблеми, з якими ми стикнулись раніше, тепер спробуємо розв’язати. Можна бути впевненим на 100 відсотків, що ти все робиш правильно поза треком, але на трасі усе стає на свої місця, тож ти ніколи не знаєш, що саме на тебе чекає.

А от по обіді все вже було не так гладенько. Фернандо Алонсо прийшов першим, але якою ціною! Він не поділив в’їзд на піт-лейн із Ніком Хейфілдом з БМВ. Після зіткнення машину німця підкинуло, а помаранчевий болід залишився без спойлера. Втім, Фернандо швидко повернувся до тестів і показав найкращий час, а от Нік застряг у боксах. Де вже нудився Льюїс Гемілтон, який пошкодив своє авто, щойно виїхав на трек. Тим не менш у власних силах британець впевнений.

Льюїс Гемілтон, чемпіон "Формули-1" 2008 (МакЛарен):

- Ми збираємося робити все якнайкраще, гонка за гонкою. Ми знаємо, що навколо дуже сильні конкуренти. Але ми будемо покращувати техніку впродовж сезону. Це прекрасне відчуття, що ми повернулися і знову можемо боротися за винагороди!

Довести свої слова гонщики зможуть вже у неділю. Погода та перегони обіцяють бути дуже гарячими.

Телепрограма