Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 серпня 2009
Один день. Спорт

Гонщики після канікул готуються до перегонів

21:05

Стайня Рено замінила одного зі своїх пілотів. Після невдалих виступів Нельсіньйо Піке, а також через постійні сварки юного гонщика із керівництвом команди, йому запропонували пошукати нове місце роботи. Піке ж пояснював невдачі браком уваги і практики.

Тепер партнером 2-разового чемпіона світу Алонсо стане тест-пілот Рено, зірка GP-2 Роман Грожан. 23-річний гонщик від початку кар’єри виступав із Рено і тепер сягнув піку. Він став уже 9-м новачком, якого виховала молодша серія.

Формульні канікули закінчилися. За підрахунками організаторів, перерва дозволила зекономити майже 2 мільйони євро. Причому заборона була категоричною - на 2 тижні стайні мусили опечатати всі заводи та бокси. Втім, червоній скудерії було не до відпочинку. На трек ледь не повернувся Міхаель Шумахер, який мав замінити травмованого Феліпе Масу. Але не склалося. Про напружені канікули Феррарі - далі в сюжеті.

25-те липня для Феліпе Маси розпочалося так само, як і будь-який інший день перед перегонами. Але як він завершився, бразилець згадати не зможе. Під час кваліфікаційного заїзду шматок іншого боліда вагою 800 грамів зарядив Масі точнісінько в голову і вимкнув свідомість.

Те, що було потім, пілоту розказали значно пізніше. Кількагодинна операція на черепі врятувала гонщика. Тепер усе позаду. Вагітна дружина вже може не перейматися. Маса одужує шаленими темпами і до гран-прі у рідній Бразилії планує стати в стрій.

Феліпе Маса, пілот "Формули-1" (Феррарі):

- Сподіваюся сісти за кермо вже у жовтні, тут на гра-прі Бразилії. Але не мені це вирішувати. Лише лікарі зможуть дати точну відповідь. Доведеться добре попрацювати, аби довести, що я можу змагатися.

Тим часом стайня Феррарі мала терміново вирішувати, ким замінити пілота. І вирішила. Перевершивши навіть найсміливіші очікування.

7-разовий чемпіон світу, 40-річний червоний барон Міхаель Шумахер повертається! Після цієї новини у касах стало на кілька тисяч квитків менше. Втім, недовго музика грала. Недарма агент Шумахера казав, що про його повернення не може бути й мови. Певно, щось таки знав.

Міхаель Шумахер, 7-разовий чемпіон перегонів "Формула-1":

- Ми готувалися так серйозно, як це тільки можливо. Зробили все можливе. Але домовленість була така - я вийду на трек, щойно буду готовий. І дуже сумно, що я так не зміг цього зробити.

Лука Бадоер - рідкісний рекордсмен. За свою кар’єру він не заробив жодного очка. Хоча брав участь у майже 6-ти десятках заїздів. Але саме він вийде на трек у Валенсії. І отримає ще один шанс. Адже чудово знає червоний болід і як тест-пілот Феррарі - на вагу золота. Він за весь час наїздив більше за всіх - 132 тисячі кілометрів.

Лука Бадоер, тест-пілот "Феррарі-Ф1":

- Коли я вийду на трасу, одразу подумаю про Феліпе. Я злякався, коли побачив його аварію. Але дуже щасливий, що він швидко одужує. Бажаю тобі успіху, Феліпе, повертайся скоріш до нас! І, звичайно, думатиму про Міхаеля. Останнім часом ми тренувалися рАзом і я знаю, як він хотів повернутися... Завдяки його рішенню я зможу виступити у перегонах, але це справді дуже сумно, що він не вийде на старт. Ми не лише друзі - я його вболівальник!

Телепрограма