Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 серпня 2009
Один день. Спорт

Історія протистоянь "Динамо" з майбутніми суперниками по Лізі чемпіонів

21:05

Суперники киянам дісталися не прості. Однак в груповому турнірі Ліги чемпіонів не варто очікувати на спокійне життя. Щоправда "Динамо" має вже чималий досвід виступів у найпрестижнішому Євротурнірі. До того ж, чемпіон України не раз зустрічався з "Барселоною" та "Інтером" - головними претендентами на вихід з групи. Про історію протистоянь українського клубу з майбутніми суперниками - далі Андрій Чернишков.

"Барселона" - тричі вигравала Кубок європейських чемпіонів та Лігу чемпіонів

"Барселона" - один з найсильніших і найтитулованіших клубів світу. Лише у минулому сезоні каталонці виграли Прімеру, Кубок та Суперкубок Іспанії і Лігу чемпіонів. І все це дуже невимушено та легко - так, ніби суперників для них взагалі не існувало. За усю історію "Динамо" та "Барса" зустрічалися вісім разів. Кияни тріумфували три рази, але як! У Каталонії ще досі не забули сезон 97-98 і дві розгромні поразки від "біло-синіх" 0:3, 0:4. У нових матчах з "Динамо" фани "синьо-гранатових" точно жадатимуть помсти.

"Інтер" - двічі вигравав Кубок європейських чемпіонів

Чинний чемпіон Італії свій останній євротрофей здобував ще в 1998 році, та й то не найпрестижніший - Кубок УЄФА. Дві перемоги у найсильнішому клубному турнірі Старого світу - Кубку європейських чемпіонів - взагалі майже півсторічної давнини. З динамівцями "бьянко-неррі" зустрічалися усього двічі - один матч виграли, другий звели до нічиєї. У нинішньому офіційному сезоні "Інтер" ще жодного разу не вигравав.

"Рубін" - дебютант Ліги чемпіонів

Казанська команда - одна з восьми дебютантів Ліги Чемпіонів. Володар золотих медалей російської Прем'єр-ліги вийшов напряму до групового етапу лише завдяки високому рейтингу країни в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Новачкам одразу ж не пощастило - вони потрапили до однієї з найсильніших груп цьогорічного розіграшу Ліги. З "Динамо" росіяни в офіційних іграх не зустрічалися. Лише в товариських - вони відзначалися великою кількістю грубих порушень та травмами киян.

Телепрограма