Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 серпня 2009
Один день. Спорт

Чигринський перейде до "Барселони" після матчу за Суперкубок УЄФА

21:04

Донецький "Шахтар" на стадіоні "Луї Другого" у Монако спробує вперше в своїй історії здобути Суперкубок УЄФА. Для "Барселони" це вже буде сьомий фінальний двобій за цей престижний європейський трофей. Однак головною темою для обговорення перед завтрашнім матчем став трансфер до каталонського клубу Дмитра Чигринського. Подробиці - у матеріалі Сергія Поліщука

Хосеп Гвардіола на передматчевій прес-конференції виглядав дуже впевнено. У минулому сезоні "Барселона" під його керівництвом виграла усі можливі турніри: Лігу Чемпіонів, Чемпіонат Іспанії та Суперкубок країни. Тому може дозволити собі експерименти. У грі Гвардіола планує випустити на поле кількох молодих футболістів.

Хосеп Гвардіола, головний тренер ФК "Барселона":

- Ми готові і сподіваємося, що добре зіграємо та переможемо. У "Шахтаря" унікальна манера. Луческу працює з командою вже кілька років. У них є шанс увійти в історію. Усі їхні гравці готуються дуже серйозно.

Про Дмитра Чигринського тренер "Барси" говорити багато не захотів. А після прес-конференції Гвардіола особисто побажав Луческу успішної гри. Більше про своє майбутнє розповів сам футболіст. Сьогодні вперше Чигринський повідомив, що питання про його перехід до "Барселони" фактично вирішено.

Дмитро Чигринський, гравець ФК "Шахтар":

- Для меня это гордость, что "Барселона" обратила на меня внимание. Проявила серьезную заинтересованность и настойчивость в этом вопросе. Как это скажется на "Шахтере"? Много футболистов уходило, но команда продолжала расти и двигаться.

"Барселоні" український захисник обійшовся у 25 мільйонів євро, що стало трансферним рекордом для вітчизняних футболістів. Планується, що Чигринський вже найближчої суботи підпише з каталонським клубом п'ятирічний контракт.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар":

- Коли "Барселона" просить когось продати, з цим важко сперечатися. Доведеться щось перебудовувати у грі команди, змінювати схему. Однак я дуже радий за свого підопічного.

Керівництво "Барси" попросило тренерів "Шахтаря" не випускати Чигринського на поле у завтрашній грі. Однак у Луческу свої плани щодо матчу за Суперкубок

В разі перемоги "Шахтар" стане другим українським клубом, що здобув Суперкубок УЄФА. 1975-го року київське "Динамо", здолавши "Баварію", вже вигравало цей престижний трофей.

Сергій Поліщук, К1.

- Просто, для інформації. Дмитру Чигринському - 22. Грав за "Карпати", там його і помітили тренери "Шахтаря". Після чемпіонату світу у Німеччині його нагородили орденом за мужність 3-го ступеня.

- От цікаво, якщо Чигринський вдало гратиме за каталонців, може, король Іспанії теж нагородить його якимось орденом.

- Побажаємо Дмитрові успіхів. Мабуть, не буде перебільшенням, якщо сказати, що за нього тут вболіватиме вся країна.

- Впевнена, що вболіватимуть за нього і в Іспанії, бо там лише за офіційними даними працює 100 тисяч наших співвітчизників. Такий собі стадіон українців.

Телепрограма