Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 листопада 2008
Один день. Україна

До України приїхав грузинський ансамбль "Сухішвілі"

22:02

В Україні - "Восьме чудо світу". Принаймні саме так називають грузинський ансамбль "Сухішвілі". Колектив народного танцю викликав справжню сенсацію на сцені міланського театру "Ла Скала". Концерти "Сухішвілі" розписані на два роки вперед. Чим дивували вибагливого українського глядача запальні озброєні грузини - бачила Тетяна Козирєва.

У танках "Сухішвілі" - невербальна історія Грузії. П'ять нових номерів, які вперше презентують в Україні, покажуть серпневу війну. Чи не у кожному па - войовниче обурення і безкінечне бажання захищати свою землю.

Ніно Сухішвілі, балетмейстер:

- Это связано с настроением, с духом Грузии. Грузины вообще народ гордый, свободолюбивый. И это как бы реакция на положение в нашей стране - люди должны защищать свою территорию, свою страну. Испокон веков грузины это долали. Это уже в крови у каждого грузина.

Цього разу "Сухішвілі" презентували українцям і танок з кинджалами. Цими сталевими клинками сала не вріжеш - вони заточені лише на кінці.

Лаша, танцівник балету:

- Раньше была такая игра - кто из мужчин саблю больше воткнет в землю, и мы перенесли это в танец, чтобы показать все это зрителям.

З кинджалами і шаблями балет танцював від дня свого створення. Щоправда, нині хореографія технічно складніша.

Інге Тееврідзе, хореограф:

- Когда я танцевала, давно, танцы намного легче были поставлены. Сейчас в нашей студии очень сложно без класического образования.

Вправність у синхронності і пластиці дається щоденними тренуваннями і напруженим гастрольним графіком. Концерти у цих запальних грузинів розписані на два роки вперед.

Тетяна Козирєва, журналіст:

- Після України законодавець моди у грузинському народному танці балет "Сухішвілі" представить свою оновлену програму у Чехії, Польщі та країнах Балтії.

Тетяна Козирєва, Сергій Коваль, К1

Телепрограма