Головна Мапа сайту Контакти
RSS
9 квітня 2009
Один день. Україна

Собака навчився математичних операцій та вивчив алфавіт

22:01

Чотирилапий математик. Господар 10-річного Рекса виявив у собаки надзвичайні здібності. За кілька місяців тренувань песик опанував числа, навчився віднімати, додавати, множити і ділити. А нещодавно Рекс взявся за алфавіт і тепер без помилок називає поіменно лідерів держави. З хвостатим вундеркіндом спілкувалася Тетяна Штан.

Сидіти, лежати, дай лапу - ці команди для Рекса - давно пройдений етап. Сьогодні він вивчає теорему Піфагора, абетку та вищу математику.

Микола Носков математичні здібності домашнього улюбленця розгледів тільки на третій рік спільного життя. Тепер вони разом підраховують, що залишилось у гаманці пенсіонера.

Нуль - це протяжне "у" після "гав", але Рекс ще не дуже чітко це вимовляє. Прогулянки на вулиці пан Микола чергує з домашніми уроками. У цій торбині - всі секрети собачих знань.

Після чисел собака опанував російську абетку. Кожній літері Микола присвоїв порядковий номер. Аби собака не гавкав дуже довго, всі букви, починаючи з десятої, Рекс називає коротко - наприклад, Ю – тридцять друга, гавкає тричі, через паузу ще двічі.

Поки що Микола один розуміє мову пса. Натомість пес розуміє не лише свого господаря. Політінформація - сьогодні улюблений урок Рекса. Він добре знає, хто є хто в українській політиці.

Абетка допомогла Михайлу Носову оскаржити наукові твердження, що собака бачить світ чорно-білим. Кольори паперу зі шкільного набору для аплікацій Рекс вивчив за порядковими номерами літер.

Микола Носков, власник собаки:

- Когда приходили ученые, качали головой: вы здесь что -то делаете, какую-то махинацию.

Усі махінації - в пачці з печивом, за солодощі Рекс навіть додає, віднімає, множить і ділить.

Шкільну математичну програму до 7-го класу Рекс у свої 10 років уже опанував. Зараз вивчає геометрію та алгебру для учнів старшої школи.

Тетяна Штан, Микита Ісайко, К1.

Телепрограма