Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 серпня 2009
Один день. Україна

Україна відзначила вісімнадцяту річницю Незалежності

21:14

Вісімнадцяту річницю Незалежності відзначає Україна. Державні очільники розпочали святкування із молитви за Україну та народ. У Софійському соборі зібралися представники різних релігійних конфесій. У молитві взяли участь президент Віктор Ющенко з родиною, прем'єр Юлія Тимошенко, спікер Володимир Литвин, голова секретаріату президента Віра Ульянченко, представники столичної влади, політичні та громадські діячі.

Далі святкування продовжили на Майдані Незалежності. Тут пройшов парад військ. Після урочистого об'їзду та привітання військовослужбовців слово взяв президент. У день вісімнадцятої річниці незалежності Віктор Ющенко запропонував змінити Конституцію разом.

Віктор Ющенко, президент України:

- Відтак хочу оголосити, що підписую указ про проведення загальнонаціонального обговорення проекту Конституції, внесеного президентом. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту подбати не про свої крісла, а про власний народ.

Після промови президента Хрещатиком карбували крок військові, яких цього року було три з половиною тисячі. Парад був не такий масштабний, як минулорічний. Та не менш видовищний. Також у київське небо піднялися пасажирські та транспортні літаки, військові гелікоптери та винищувачі.

Телепрограма