Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 серпня 2009
Один день. Україна

Як подорожують караванери

21:08

Навіть коли ціни на бензин повзуть угору, вони подорожують Україною на автівці. Весь секрет у тому, що їм не треба платити за готелі чи винаймати житло. Всі блага цивілізації, у тому числі і постіль, вони возять із собою у причепі-дачі. Хто такі караванери та як воно - мандрувати із трейлером на хвості - бачила Тетяна Козирєва.

Мандрівка караваном починається щойно трейлер причеплять до форкопа. Втім, як виявилось, це завдання не з простих.

Для безпечної мандрівки караван мусить важити на триста-чотириста кілограмів менше, ніж автівка.

Ігор Філіппов, караванер:

- Исходя из того, что караван все-таки легче автомобиля, он имеет инерционные накатные тормоза. В тот момент, когда мы начинаем торможение, караван накатывается на нас - эта вещь сжимается, затягивает троса ручного тормоза, и он сам тормозит. Это называеться накатные механические тормоза.

Коли усі члени родини розсядуться в автівці, караван рушає.

Все, що відбувається на дорозі, водій бачить у додаткові люстерка.

Ігор Філіппов, караванер:

- В штатное зеркало мы видим только переднюю часть каравана - мы не видим кто едет за караваном. Если этих зеркал нет, то водителю приходится делать петлеобразные маневры для того, чтобы - мы называем это - заглянуть за хвост.

Середня швидкість машини з причепом не перевищує сімдесят кілометрів на годину, відтак долати більше п'ятисот кілометрів за добу майже нереально - мандрівники часто зупиняються прогулятися і пофотографуватися. Щойно караван прибув до кінцевого пункту призначення, господарі розкладають речі.

Мандрівники з караванами не переймаються через вартість готельних номерів і наявність вільних місць, навіть у розпал туристичного сезону. У цих трейлерах є все, що необхідно - кухня, ліжка і навіть санвузол.

А ось цим пультом не лише обирають радіохвилі, але й керують освітленням і водяним моторчиком.

Ігор Філіппов, караванер:

- И обязательно холодильник, который работает на трех источниках, и газовое управление. Также здесь имеется кровать, на которой мы спим.

Є на кухні і газова плитка, і мийка, і навіть дошка для нарізання. Утім, якщо отаборитися у друзів на ґанку, то принаймні у перший вечір можна смакувати частування.

Тетяна Козирєва, Вадим Ревун, К1.

Телепрограма