Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 серпня 2009
Один день. Світ

У Пекіні відкрилася виставка картин та скульптур, зображених у 3D просторі

21:17

Унікальна можливість з'явилась у китайських поціновувачів мистецтва. На неординарній виставці, що відкрилася у Пекіні  вони можуть поспілкуватися з Аполоном чи Венерою, легендарною Моною Лізою, і навіть Ісусом Христом. Про що говорять знамениті твори мистецтва - підслухав й наш кореспондент - Олександр Николишин.

Привіт. Мене звати Мона Ліза. Вітаю!

Вперше знаменита Мона Ліза не лише загадково посміхається до глядачів, а й киває головою, кокетливо підморгує і навіть відповідає на запитання.

- Скільки тобі років?
- Мені 530-ть років.

Аби ось так навчити Мону Лізу та інші твори мистецтва рухатися - близько 4-охсот дизайнерів, інженерів та знавців мистецтва працювали майже 2 роки. Результат перша у світі виставка видатних картин та скульптур, зображених у 3-ри вимірному просторі.

Ван Хуей, директор компанії засновника виставки:

- Ця виставка особлива тим, що вперше вдалося поєднати 3-д графіку, голографічні технології, та технології розпізнавання голосу в одному проекті.

Організатори виставки аж ніяк не шкодують про потрачені 7-м з половиною мільйонів доларів. Адже у кожному павільйоні на глядачів чекає справжнє шоу. Ось на цій інсталяції у театралізованій п'єсі грають знамениті скульптури грецьких богів. А в антракті - сперечаються,  хто з них найзнаменитіший, хизуючись своїми принадами.

Джао Юаньджи, відвідувач виставки:

- Я вивчав мистецтво у коледжі. У нас на заняттях усі ці картини й скульптури були статичними, не рухомими. А тут вони оживають, рухаються й розмовляють. Це справді вражає.

Де найбільше розгулялася фантазія творців виставки - то це на інсталяції іншої картини Леонардо Да Вінчі - "Остання вечеря".
Візьміть хліб цей - це плоть моя.

Команда дизайнерів та знавців мистецтва не залишила сидіти жодного з 12-ти апостолів. Як і героїв інших 60-ти творів мистецтва, представлених на виставці.

Телепрограма