Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 серпня 2009
Один день. Світ

Останні досягнення світової науки

21:16

Технічний прогрес не стоїть на місці. Чи не щодня вчені вигадують все нові й винаходи, які мають полегшити життя людині. Про останні досягненя науки - далі в огляді.

ЯПОНІЯ

Японські винахідники представили новий візок, який стане у пригоді інвалідам і людям похилого віку. На нього легко перебиратися з ліжка, адже замість того, щоб сідати, людина ніби припадає на сидіння. Швидкість і напрям руху контролюються джойстиком, тож на такому візку зможуть самостійно пересуватися люди з обмеженими фізичними можливостями. За допомогою таких приладів, Японія намагається вирішити проблему стрімкого старіння населення. Адже до 2015 року чверть японців подолають шістдесяти-пяти-річний рубіж.

США

Не дивуйтеся, коли наступного разу ви відкриєте журнал, а будете дивитися телевізор. Американська компанія розробила програвач відео, який вміщується на сторінках друкованих видань. Цей відеоплеєр, товщиною як папір, насправді є рідкокристалічним монітором з картою памяті. Коли відкривається сторінка, - він автоматично починає працювати. Модель  дебютує у вересні в американському журналі про шоу-бізнес "Інтертеймент Віклі". Розробники заявляють, що кожен такий програвач коштує від 12 доларів, однак легко окупиться за рахунок реклами.

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ

Цей власник пабу у Великій Британії винайшов пелюшки для малюків, які змінюють колір, коли у дитини підвищується температура. Вони продаються у рожевому, блакитному та зеленому виконанні. Коли ж у малюка починається жар, повзунки стають білими. Це має допомогти батькам вчасно запобігти небезпечному захворюванню. Костюм зроблений з чистої бавовни, в яку включені спеціальні теплочутливі мікрокапсули. Восени його виробництво почнеться у 26 країнах.

Телепрограма