Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

"Орел і Решка. Шопінг" побували у Франції. "Як можна керувати країною, в якій 246 видів сиру?!"

"Орел і Решка. Шопінг" побували у Франції. "Як можна керувати країною, в якій 246 видів сиру?!"

24 вересня 2014 | 15:28

Кав’ярня "Два млини", в якій працювала героїня фільму "Амелі", отримала свою назву завдяки двом млинам, які знаходяться неподалік. Один з них - відомий на весь світ Червоний млин (Мулен Руж). Другий - млин Галетт (Мулен де Ла Галетт). Кажуть, що з ним пов'язана кривава історія - в 1814 році, коли росіяни увійшли до Парижу і був підписаний мир, мельник Дербе вистрілив у спину російській колоні. Козаки жорстоко розправились з ним - його розчленили на 4 частини і прибили до крил млина.

Café des deux moulins, 15 Rue Lepic

Бульвар Сен-Жермен вважається центром інтелектуального та культурного життя Парижу. В середині 20-го століття в місцевих кафе полюбляли збиратися письменники, музиканти, філософи. За столиком кафе, де ви присядете випити кави або чогось міцнішого, колись, можливо, сиділи Хемінгуей, Сент-Екзюпері, Пікассо, Армстронг. А ще тут можна зустріти дуже незвичайні магазини.

Бутик парасольок Alexandra Sojfer, 218 Boulevard Saint-Germain

Вгадайте, що спільного у салону опудал Дейроля і кінематографа? Виявляється, не так вже і мало. Наприклад, Вуді Аллен саме тут знімав весільну вечірку сюрреалістів у фільмі "Опівночі в Парижі". А ще колекціонування опудал - улюблене хобі актриси Аманди Сейфрід. Вона жартує, що за мертвими тваринами простіше доглядати.

Музей-магазин "Deyrolle" 46 Rue du Bac

Автор "Собору Паризької Богоматері" Віктор Гюго був одним із противників зведення Ейфелевої вежі, він називав її "ненависною колоною з заліза і гвинтів, яка простягається над містом, як чорнильна пляма". Не зважаючи на це, він щодня обідав у ресторані, розташованому на верхівці Ейфелевої вежі. На питання, чому він це робить, Гюго відповідав: "Це єдине місце в Парижі, звідки її не видно".

Магазин "Pylones" 98 Rue du Bac (магазин сувенірів - Ейфелева вежа)

Якщо ж ви, на відміну від Гюго, любите творіння Густава Ейфеля, вам буде цікаво побачити ще одне його дітище - універмаг Le Bon Marché. Саме сюди ходять на шопінг респектабельні парижани. Насправді, це цілих три магазини - повноцінний універмаг, щось на кшталт блошиного ринку і продовольчий магазин для гурманів - La Grande Epicerie (Велика Бакалійна). Кажуть, що в La Grande Epicerie можна знайти будь-який продукт, а якщо ви чогось не знайшли, значить цього просто не існує.

Le Bon Marché 24 Rue de Sèvres

Французи дуже люблять проводити вихідні, гуляючи по блошиним ринкам. З одного боку - вони великі естети і розуміються на вишуканих речах. З іншого - не проти заощадити і придбати щось практично за безцінь. До речі, якщо вам сподобається якась громіздка штучка, тут можна знайти людей, які погодяться доставити її навіть в Україну за цілком розумною ціною.

Блошині ринки Marché aux Puces 138 Rue des Rosiers і Комуна Emmaüs 47 Avenue de la Résistance93100 Montreuil

Сири у Франції неймовірно популярні. В давнину деякі сири були настільки цінними і дорогими, що французи частенько вносили до заповіту... головки сиру.

А Шарль де Голль якось не стримався і сказав з приводу своєї тяжкої ноші: "Як можна керувати країною, в якій 246 видів сиру?!".

Наш ведучий вирушив за сиром до одного з найстаріших і колоритніших ринків Парижу.

Ринок Le Marché Aligre Place d'Aligre

Крадіжки, контрабанда, хитромудрі афери, викрадення спеціально навчених собак – що тільки не вигадують, щоб роздобути... трюфелі! Втім, враховуючи їхню ціну, це й не дивно. Вона коливається від 600 до 4000 євро за кілограм. Найдорожчими вважаються чорні перигорські трюфелі. Французи називають їх "чорними діамантами". А контрабандистів, які перевозять трюфелі, у Франції зараз стільки ж, скільки торговців наркотиками.

Магазин Maison de la Truffe 19 Place de la Madeleine

За булочками Антон вирушив на Монпарнас - район, відомий своєю чорною вежею, богемною атмосферою і культовим кладовищем, на якому знайшли свій притулок багато відомих діячів мистецтва.

З вежі Монпарнас відкривається один з найкращих видів Парижу. Ним можна помилуватися за 10 євро з оглядового майданчика на 59 поверсі, а можна заощадити і відвідати замість цього кав’ярню на 56-му, звідки вид буде анітрохи не гірший.

Буланжери Aux Délices du Palais 14 Avenue Georges Lafenestre


Різноманітні магазини, бутики і лавочки цього дивовижного міста - одна з його головних складових, яка надає Паржу особливої чарівності та колориту. І зовсім не важливо, скільки у вас грошей, тут завжди можна знайти щось незвичайне, близьке саме вам, щось, що буде нагадувати про Париж і зігріє серце холодною зимою.

Що ще цікавого в Парижі, дивіться у випуску "Орел і Решка. Шопінг" на нашому сайті

Телепрограма