Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Секрети ідеальної випічки. 5 кращих рецептів тіста для піци

Секрети ідеальної випічки. 5 кращих рецептів тіста для піци

14 липня 2015 | 10:48

"Цікаво, це просто збіг, чи піца взагалі
вважається засобом для лікування песимізму?"
© Денні Кінг, британський письменник

Кажуть, що в одній лише Італії існує більше двох тисяч видів піци. І це не дивно, враховуючи, що важко знайти такий продукт, який неможливо було б використовувати в якості начинки для неї. Але справжні господині знають, що головне в ідеальній піці - це зовсім не начинка. Головне в ідеальній піці - це тісто. І для того, щоб його приготувати, зовсім не обов'язково їхати до Італії. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами тіста для піци, які зроблять вас справжнім майстром з приготування цих кращих у світі ліків від песимізму.

Класичне тонке дріжджове тісто для піци
1 склянка борошна
3 ст. ложки оливкової олії
2 ч. ложки цукру
1 ч. ложка солі
20 г дріжджів
½ склянки води

1. Змішати борошно і сіль у великій мисці.
2. Дріжджі розвести теплою водою, всипати цукор, перемішати.
3. Зробити в борошні поглиблення і влити туди цукрово-дріжджову суміш і оливкову олію.
4. Вимісити тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Якщо тісто дуже липке, додайте трохи борошна.
5. Накрити готове тісто рушником і поставити в тепле місце на півтори години.
6. Розкачати тісто і викласти на нього начинку.
7. Випікати приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Пишне дріжджове тісто для піци
1 стакан молока
2 яйця
½ пачки вершкового масла (125 г)
3 склянки борошна
30 г сухих дріжджів
½ ч. ложки соди
Сіль

1. У тепле молоко додати яйця, м'яке вершкове масло, дріжджі та сіль, перемішати.
2. Поступово всипати борошно, попередньо змішане з содою.
3. Замісити тісто, покласти його у велику миску, накрити рушником і залишити на годину.
4. Розкачати тісто, викласти його на деко, присипане борошном, і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.
5. Вийняти тісто з духовки, викласти на нього начинку, а потім повернути в духовку і випікати до готовності.

Швидке бездріжджове тісто для піци
1 склянка кефіру
2 склянки борошна
1 яйце
1 ст. ложка рафінованої олії
1 ст. ложка цукру
½ ч. ложки соди
Сіль

1. Борошно змішати з содою та сіллю
2. Яйце трохи збити вінчиком або виделкою, додати кефір, цукор і рослинну олію. Поступово всипати борошно, розмішати.
3. Вимісити тісто. Якщо тісто дуже липне до рук, додати борошно і вимішувати до такого стану, щоб його можна було розкачати.
4. Розкачати, викласти на тісто начинку, запікати в духовці до готовності.

Швидке дріжджове тісто для піци
3 склянки борошна
1 склянку теплої води
1 пакетик сухих дріжджів
3 ст. ложки оливкової олії
Сіль

1. Сухі дріжджі та сіль всипати у борошно, перемішати.
2. Влити воду, перемішати, поступово влити рослинну олію, вимісити руками.
3. Одразу розкачати, покласти начинку і випікати до готовності.

Хрустке бездріжджове тісто для піци
2 склянки борошна
2 ст. ложки оливкової олії
½ склянки молока
2 яйця
Дрібка солі

1. У тепле молоко додати яйця та масло, перемішати.
2. Влити молочну суміш в борошно, постійно помішуючи, додати сіль.
3. Вимісити тісто, за необхідності додаючи борошно.
4. Розкачати, викласти начинку і випікати в духовці до готовності.

Телепрограма