Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Секрети італійської кухні. 5 чудових рецептів пасти

Секрети італійської кухні. 5 чудових рецептів пасти

21 липня 2015 | 10:53

"Моя найулюбленіша страва - макарони з сиром,
тому що її назва включає в себе і рецепт, і список інгредієнтів"

Аннеліні, букатіні, гарганелі, діталіні, капелліні, лінгвінетте, фарфареллі... Ні, це не перекличка в італійській школі, це лише кілька найменувань з величезного переліку різновидів пасти, або, кажучи по-нашому, макаронних виробів. А скільки існує варіантів їх приготування і не злічити! Часи, коли ми знали тільки два рецепти приготування макаронів - з сиром і по-флотськи - давно минули. З тисяч варіантів приготування цієї чудової страви ми обрали ті, що стали класикою кулінарії, і пропонуємо їх спробувати й вам.

"КАРБОНАРА"
Дивно, але найвідоміша італійська паста з'явилася на світ не так давно - в середині минулого століття. Карбонара вважається традиційною пастою регіону Лаціо, в якому знаходиться Рим. Тут її готують за класичним рецептом - без часнику та вершків. А ось мешканці інших італійських провінцій частенько додають до пасти ці інгредієнти. Ми розповімо, як приготувати обидва варіанти.
Інгредієнти:
250 г спагеті
100 г бекону
50 г тертого сиру ("пекоріно романо" або пармезан)
2 яйця
оливкова олія
сіль, перець, трави
Для "карбонара з вершками":
100 мл вершків
2 зубчики часнику
1. Нарізати бекон тонкими скибочками і обсмажити в оливковій олії.
2. Яйця збити виделкою, посолити, поперчити, додати трави, потім тертий сир і гарненько перемішати.
3. Відварити спагеті в підсоленій воді.
4. Злити воду, додати до спагеті бекон, перемішати, влити яєчно-сирну суміш і ще раз перемішати.
5. Якщо ви готуєте пасту з вершками і часником, обсмажте дрібно нарізаний часник з беконом (п.1), а в яєчно-сирну суміш додайте вершки (п. 4).
6. Розкласти на тарілки і посипати зверху тертим сиром.

"БОЛОНЬЄЗЕ"
Як можна здогадатися з назви, страва ця родом з Болоньї, міста, яке вважається культурною столицею Італії. Багато хто думає, що болоньєзе готують зі спагеті, проте, це не так. Традиційною пастою для болоньєзе у Болоньї вважаються тальятелле. Цей різновид пасти також був винайдений тут. Отже, готуємо традиційну болонську пасту з традиційними болонськими макаронами.
Інгредієнти:
200 г тальятелле
100 г свинячого фаршу
200 г яловичого фаршу
1 цибулина
2 зубчики часнику
2 ст. ложки томатної пасти
2 ст. ложки червоного вина
щіпка цукру
сіль, спеції, орегано
тертий пармезан
1. Обсмажити фарш на середньому вогні, розмішуючи його лопаткою.
2. Додати дрібно нарізану цибулю і часник, обсмажити, помішуючи, кілька хвилин.
3. Додати томатну пасту, сіль, спеції, цукор і червоне вино, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20-30 хвилин.
4. Відварити тальятелле, викласти на тарілку, полити соусом болоньєзе і посипати тертим пармезаном.

"ПАСТА ПРІМАВЕРА"
А ось батьківщиною найвеснянішої пасти ("прімавера" італійською значить "весна") є не Італія, а Америка. Хоч і вигадав її італієць - власник і шеф-кухар нью-йоркського ресторану Le Cirque Сіріо Маччіоні у 1975 році.
Інгредієнти:
500 г спагеті
200 г жирних вершків
300 г броколі
200 г зеленого горошку (свіжого або замороженого)
1 цукіні
4 зубчики часнику
1 пучок зеленого базиліка
1/2 лимона
сіль, перець
оливкова олія
тертий пармезан

1. Цукіні нарізати тонкими кружальцями, обсмажити з обох боків в оливковій олії до золотистої скоринки, додати дрібно нарізаний часник, і потримати на сковороді ще хвилину.
2. Відварити спагеті в підсоленій воді. За п'ять хвилин до приготування додати у воду зелений горошок і розібрану на суцвіття броколі.
3. Злити воду, залишивши пів склянки в окремій ємності.
4. Нарізати базилік, вичавити сік з лимона.
5. Покласти пасту з овочами до гарячої каструлі, додати цукіні з часником, базилік, лимонний сік, вершки і трохи води, в якій варилася паста. Посолити, поперчити, перемішати і тушкувати під кришкою на повільному вогні 3 хвилини.
6. Викласти пасту на тарілки, посипати пармезаном.

"ПАСТА АЛЯ НОРМА"
Сицилія подарувала світові не тільки мафію, але й прекрасний рецепт гострої пасти з овочами.
Інгредієнти:
300 г пенне
1 цибулина
1 баклажан
600 г помідорів
2 стручки гіркого червоного перцю
2 ст. ложки томатної пасти
4 зубчика часнику
сіль, перець
кілька гілочок базиліка
оливкова олія
1. Відварити пенне до напівготовності.
2. Дрібно нарізати цибулю, часник і червоний перець, обсмажити на оливковій олії протягом п'яти хвилин.
3. Додати нарізаний кубиками баклажан, посолити, поперчити і тушкувати 5 хвилин під кришкою.
4. Додати нарізані помідори і томатну пасту, перемішати трохи протушкувати.
5. Додати пенне, перемішати.
6. Викласти на тарілки, посипати тертим пармезаном і прикрасити листочками базиліку.

"ФЕТТУЧИНІ АЛЬФРЕДО"
У Штатах ця страва вважається символом Італії, а от у самій Італії про неї майже ніхто не знає. Вигадав її римський ресторатор Альфредо ді Леліо для своєї вагітної дружини, яка не могла їсти нічого іншого. Було це у 1914 році, а через декілька років до ресторану ді Леліо завітали голлівудські зірки Мері Пікфорд і Дуглас Фербенкс. Феттучині їм так сподобалися, що вони попросили рецепт, і саме завдяки ним ця паста поширилася по всій Америці.
Інгредієнти:
200 г феттучині
125 г вершкового масла (півпачки)
1 склянка 30% вершків
100 г тертого пармезану
сіль, перець, мускатний горіх
1. Відварити феттучині в підсоленій воді.
2. Поки вони варяться, готуємо соус.
3. Розтопити вершкове масло, додати дрібно нарізаний часник і злегка обсмажити його в маслі.
4. Влити вершки, додати сіль, перець, мускатний горіх, і варити на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння, не доводячи до кипіння.
5. Зняти з вогню, додати пармезан і обережно розмішати, поки сир повністю не розчиниться в рідині.
6. Додати пасту, перемішати.
7. Розкласти пасту на тарілки і одразу ж їсти.