Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих мультфільмів про дружбу людей і тварин

10 кращих мультфільмів про дружбу людей і тварин

11 вересня 2015 | 18:00

"Ах вот ты как с другом, да? Вот ты как с другом? Ну, знаешь!
Я для него жизни не жалею, а он! Нет! Нет, все! Конец! Прощай навек!
Только смерть избавит меня от сердечных мук! Good bye, my love, good bye!"
© М/ф "Возвращение блудного попугая"

Про те, що звірі - це наші менші брати, всі ми, зрозуміло, знаємо з дитинства. Тільки от в реальному житті ми, як правило, дружимо виключно з мирними тваринами - котиками, собаками, хом'яками, кроликами. Воно й зрозуміло - спробуй подружитися, наприклад, з крокодилом, можна і без пальця залишитися. Але є світ, де люди можуть дружити з будь-якими тваринами - тиграми, левами, ведмедями і навіть драконами. І цей світ - світ мультиплікації. Пропонуємо вашій увазі добірку кращих мультфільмів, в яких люди і тварини вміють дружити по-справжньому.

1. "Ліло і Стіч". Дивіться у неділю о 20:20 на К1!
Мультфільм розповідає про дружбу маленької дівчинки Ліло і Стіча - інопланетного злочинця, якому вдається втекти з в'язниці і потрапити на Землю під виглядом собаки. Але любов і турбота творять дива, і завдяки Ліло Стіч змінюється на краще.

Продюсери мультфільму застосували оригінальний хід для його розкрутки - вони створили рекламні ролики, в яких Стіч з’являється в інших диснеївських мультфільмах. Наприклад, балансує на гребені хвилі, яка обрушується на Аріель у "Русалонці", збиває люстру, що падає на голови героям мультфільму "Красуня і чудовисько", викрадає принцесу Жасмин у Аладдіна під час польоту на килимі.

2. "Троє з Простоквашино"
Не по роках дорослий хлопчик, якого навіть звуть не просто Федя, а дядя Федір, вирішує пожити самостійним життям. Незабаром у нього з'являються нові друзі - кіт Матроскін і пес Шарик.

Одного з головних героїв мультфільму - кота Матроскіна - за задумом Едуарда Успенського треба було назвати трохи інакше - кіт Тараскін. У той час в кіножурналі "Фітіль" працював співробітник з таким прізвищем - Анатолій Тараскін, і він категорично відмовився давати своє прізвище якомусь вигаданому коту. Про що згодом (коли Матроскін став знаменитістю і загальним улюбленцем) не раз шкодував.
 

3. "Повернення блудного папуги"
Вовка, хазяїн папуги Кеші, щиро прив'язаний до свого вихованця. Кеша, з одного боку, також любить Вовку, з іншого - мріє про красиве життя, що штовхає його на необдумані вчинки.

Сюжет мультфільму, не лише захоплюючий, але й дуже життєвий. Виявляється, що його навіть використовують психологи в роботі з підлітками. Вченими розроблена ціла методика вивчення конфліктних ситуацій на матеріалі мультфільму. На їхню думку, "у Кеші є всі прояви "підліткового бунту": непослух, негативізм, демонстративна поведінка, ідентифікація себе з кіногероями, орієнтація на легке життя, бажання бути не гіршим за інших, завищені матеріальні вимоги, відсутність знань, зміна кола значимих осіб: сім'я - дворова компанія і втечі з дому. У повторюваних вчинках і реакціях Кеші можна простежити ознаки істероїдної особистості".
Ось так... А ви кажете, свободу папугам...
 

4. "Книга джунглів"
Хлопчика, покинутого в джунглях, підбирає вовча зграя. Він виростає, вважаючи своїми друзями мешканців лісу.

У Мауглі безліч друзів серед звірів, але, мабуть, його найближчий товариш - це Багіра. Цікаво, що в оригінальному творі Кіплінга Багіра - це персонаж чоловічої статі. У книзі образ Багіри (або скоріше Багіра) - це образ відважного героя-воїна, якого пов'язує з Мауглі справжня чоловіча дружба. Для нас же ім'я Багіра асоціюється з жіночністю. Недарма у нас так багато салонів краси і танцювальних студій з такою назвою. Ось вже, напевно, Кіплінг здивувався б.

5. "Як приручити дракона"
Фільм про зворушливу дружбу юного хлопчика-вікінга і дракона, яка об'єднала два світи - світ драконів і світ людей.

Вихід другої частини мультфільму став однією з найочікуваніших подій минулого року. У цій частині поряд з добре знайомими улюбленими персонажами з'являється кілька нових. Одного з них - Еверета - озвучив Кіт Херінгтон, актор, якого зараз знають у всьому світі. Популярність Херінгтону принесла роль Джона Сноу в серіалі "Гра престолів".

6. "Мулан"
Коли Китаю починають загрожувати загарбники, юна дівчина Мулан, переодягнувшись в чоловічий одяг, вирушає захищати свою батьківщину. Її відданим другом і помічником стає дракончик Мушу.

В основу фільму лягла китайська поема про дівчину на ім'я Хуа Мулань, яка вирушила на війну замість свого батька. Мультфільм "Мулан" - не єдина екранізація цієї історії. За мотивами легенди про Мулан було знято кілька повнометражних фільмів. Крім того, цей сюжет ліг в основу таких відомих серіалів як "Зена - королева воїнів" і "Одного разу в казці".

7. "Рататуй"
Альфредо Лінгвіні працює прибиральником в ресторані, і йому дають доручення знищити щура, який забрався на кухню. Однак, юнак і щурик, якого звуть Ремі, не просто знаходять спільну мову, а стають справжніми друзями.

Мультфільм отримав найвищу оцінку не лише глядачів і кінокритиків, а й професійних кулінарів. Наприклад, Ентоні Бурден, відомий американський шеф-кухар і ведучий кількох кулінарних шоу на каналі "Тревел", назвав "Рататуй" кращим фільмом про їжу, який він коли-небудь бачив.

8. "Всі пси потрапляють до раю"
Пес на ім'я Чарлі рятує від лап лиходія маленьку дівчинку Анні-Марі, яка вміє розмовляти з тваринами. Разом їм доведеться пережити безліч небезпечних пригод і стати кращими друзями.

У цього мультфільму така ефектна назва, що її навіть запозичили для однієї з серій творці серіалу "Надприродне". В епізоді під назвою "Всі пси потрапляють до раю" брати Вінчестери полюють на собаку-перевертня.

9. "Вольт"
Дівчинка Пенні та її пес на прізвисько Вольт беруть участь у зйомках телесеріалу, в якому Вольт виконує роль супергероя. Вольт і справді починає вірити в те, що він має надприродні здібності, проте, реальний світ виявляється зовсім не таким, як кіно.

Ім'я головного героя одразу викликає асоціації з електрикою. Та насправді воно не має жодного відношення ні до одиниці виміру електричного потенціалу, ні до фізика Алессандро Вольта, на честь якого її назвали. В оригіналі ім'я пса - Болт, що в перекладі з англійської означає "удар грому". Однак, українською мовою "Болт" звучить трохи грубувато, ось перекладачі і вирішили трохи трансформувати це ім'я. Втім, зміст від цього не постраждав - в обох варіантах ім'я героя говорить про його кипучу енергію. 

10. "Маша і ведмідь"
Непосидюча дівчинка Маша випадково потрапляє до лісової хатинки, в якій живе Ведмідь. Бідолага Ведмідь навіть не здогадується, яке "щастя" звалилося йому на голову.

Дівчинку у мультфільмі озвучила юна школярка Аліна Кукушкіна. Коли починали знімати мультфільм, їй було лише шість років. Через це її не одразу затвердили - дуже вже маленькою вона здалася режисерам. А ведмідь говорить голосом звукорежисера Бориса Кутневича, що вийшло абсолютно випадково. Справа у тому, що Кутневич ніяк не міг вибрати актора для озвучки - нікому не вдавалося вловити характер героя. Одного разу він не витримав і почав їм показувати, яким повинен бути Ведмідь. Це так сподобалося художньому керівникові фільму, що він одразу ж затвердив на роль самого Кутневича.

Телепрограма