3 чудових рецепти закусочного печива від автора кулінарного блогу "Happyfood"
Сьогодні ми хочемо представити вам нашу нову рубрику від Едуарда Насирова, автора та засновника відомого кулінарного блогу.
Едуард - гастро-експерт, фуд-стиліст, автор кулінарного блогу "Happyfood", а ще поціновувач смачної їжі, подорожей, музики та кіно. Він не любить складних страв, з якими треба возитися цілий день, а також страв з дорогих продуктів. У його арсеналі - те, що можна приготувати легко і швидко, отримавши задоволення не лише від результату, але й від самого процесу.
Едуард поділився з нами простими рецептами дуже смачного закусочного печива. Воно ідеально підійде для дружніх посиденьок з келихом вина або просто для того, щоб перекусити. 
ЗАКУСОЧНЕ ПЕЧИВО БІСКОТТІ З ПАРМЕЗАНОМ, ПРЯНОЩАМИ ТА ПЕРЦЕМ
 

Це чудове печиво прекрасно йде під чай, пиво або вино... Як закуска або перекус... Чудове в усіх сторін! Єдиний мінус - на одному не зупинитися! 
1 ст. л чорного перцю
 1,5 ч. л розпушувача
 1 ч. л солі
 2 склянки борошна
 100 г сиру пармезан
 80 г вершк. масла
 3 яйця+жовток
 1/2-2/3 склянки молока або нежирних вершків
 1 ч. л сухих прянощів
 1/2 ч. л паприки
Розігріти духовку до 180 градусів.
 Застелити велике деко пергаментом.
 У мисці з'єднати борошно, розпушувач, сіль, прянощі та сир.
 Додати масло і пальцями розтерти в крихту. Розбити в миску яйця, молоко і замісити тісто.
 Розділити тісто на 2 частини. Сформувати з кожної батончик і викласти на деко.
 Злегка збити жовток, змастити ним батони, і посипати чорним перцем і паприкою, за бажанням, можна і кунжутом, наприклад.
 Випікати біскотті 25 хвилин, до красивого золотистого кольору.
 Вийняти деко з духовки. Зменшити температуру до 160 градусів.
 Дати батонам постояти хвилин 10, потім нарізати діагонально ножем для хліба.
 Розкласти біскотті на деко і поставити назад у духовку підсушитися по 10 хвилин з кожного боку.
От і все! Можна подавати самостійно, з овочами, сирами або якимось діпом. 
СИРНЕ ПЕЧИВО З ЧАСНИКОМ
 

Чудове закусочне печиво, яке дуже легко приготувати і потім так само легко взяти з собою на роботу, як перекус, або подати гостям з сирним мусом і келихом вина. 
На 1 деко:
 2 склянки борошна
 110 г верш. масла
 1 ч. л розпушувача
 2/3 склянки тертого сиру чедер
 1/2 склянки вершків 10-12%
 1/3 ч. л солі
 1 ч. л сухого часнику
 1 ч. л сухого базиліку
 2 ст. л кунжуту
Борошно просіяти з розпушувачем.
 Масло змішати з борошном до стану крихти, додати сіль, часник, базилік. Добре перемішати.
 Ввести в тісто вершки та сир і замісити м'яке тісто.
 Розкачати тісто в пласт товщиною 1-1,3 см. Вирізати печиво і покласти його на деко застелене пергаментом.
 Змастити печиво молоком/вершками/жовтком і посипати кунжутом.
 Випікати печиво 15-20 хвилин (до золотистого кольору) в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці.
 Остудити і подавати до столу! 
ПЕЧИВО ШОРТБРЕД З ПАРМЕЗАНОМ І МАКОМ
 

І знову сирне печиво, і знову чудова закуска до вина або просто так! Встояти неможливо, а робиться все дуже просто, як звичайно. 
На 20 шт.:
 70 г верш. масла
 1/2 склянки борошна
 70 г тертого пармезану
 1/2 ч. л паприки
 1/2 ч. л чорного перцю
 дрібка солі
 2 ст. л вершків
 1 жовток або 4 ст. л молока
 2 ст. л маку
Борошно з маслом змішати до стану крихти, додати всі інші інгредієнти. Замісити тісто. Сформувати з тіста кульки діаметром 3 см. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
 Злегка збити жовток з 1 ст. л. води. Якщо використовуєте молоко/вершки - нічого не додаємо.
 Охолоджене печиво притиснути плоскою стороною ножа і сформувати пласке печиво діаметром до 5 см.
 Однією стороною занурити печиво в яйце і потім в мак. Викласти печиво на деко і знову поставити в холодильник на 20-30 хвилин.
 Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 12-15 хвилин.
 Можна подавати як тепле, так і остигле!





  




