Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Єгор Калейников: "Нелегко було зважитися поголитися голову"

Єгор Калейников: "Нелегко було зважитися поголитися голову"

5 жовтня 2016 | 12:32

Новий сезон "Орел і Решка. Шопінг" на К1 у самому розпалі, тепер подорожі модних шоперів можна побачити у суботу о 17:00. А ми публікуємо інтерв'ю Єгора Калейникова, який розповів про пригоди ведучих в новому сезоні та про веселі моменти, які траплялися на зйомках.

Популярний телеведучий в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів про екстрім на зйомках, про покупку за 220 тисяч доларів, про те, як красти душі за допомогою камери, і про йо-йо з Аляски. А ще - про те, як мало не став власником китаянки, та про особистий музей.

- Єгоре, скільки країн ви вже встигли відвідати за період роботи в шоу "Орел і Решка. Шопінг"?

- Точні підрахунки у нас веде бухгалтерія, тому що вони нам гроші платять (сміється). Я можу лише приблизно порахувати - десь 25 країн і 30 міст.

- Які країни вас вразили найбільше - природою, архітектурою, місцевими звичаями?

- Якщо ми говоримо про Африку то, звичайно, це ПАР. Африка ж здебільшого - це темношкірий континент. І чим північніше знаходишся, тим менша ймовірність зустріти білу людину. А ось ближче до півдня ймовірність такої зустрічі зростає. ПАР - місце, де дві культури зустрічаються: там обидві раси взаємодіють вже близько 50 років. Цікаво дивитися, як вони уживаються. До того ж там незвичайна архітектура і дуже цікава природа - два океани та гори. Є урбанізовані міста, наприклад, Кейптаун і Йоганнесбург, а є й такі куточки, де бігають дикі тварини й куди можна з'їздити на сафарі. Якщо вам хочеться побачити саме незайману природу, то потрібно їхати до Ісландії. Якщо ж цікаво подивитися щось нове, шокуюче, то, звичайно, вам в - Азію, наприклад, Китай. А якщо хочеться відпочити, подихати повітрям, смачно поїсти, то для цих цілей може підійти Еквадор.

- Вам як ведучому доводиться дуже багато відчувати на собі. Які випробування були найбільш екстремальними?

- Я не вважаю, що це випробування. Це частина досвіду, який я сам би хотів отримати. Мене ніхто не змушує щось робити. Можеш постригтися у ченці - стрижись, можеш наїстися гострих перців - їж. Звичайно, бувають ситуації, коли тобі, наприклад, не хочеться одягати костюм матадора в спеку +40 і виходити на арену до биків. Та коли ти бачиш, як це роблять інші й при цьому нормально справляються, у тебе зникають якісь внутрішні бар'єри. А взагалі найважче на зйомках - це знайти час поспати.

- А на якій експеримент в програмі вам було найскладніше зважитися?

- Поголити голову, коли мене стригли у буддійські ченці в М'янмі. Постриг - це обряд, якому вже кілька століть. Я розумію, що колись давно в цьому був практичний сенс, тому що в монастирі потрібно було підтримувати елементарні санітарні норми і, щоб не заводилися воші та блохи, волосся зрізали. А зараз це вже більше традиція. Мені було складно розлучитися з волоссям. Але все пройшло так швидко, що я не встиг навіть усвідомити. До того ж в монастирі немає жодного дзеркала. А ось коли вийшов звідти, було дуже незвично бачити себе в такому іміджі. Добре, що волосся швидко росте (посміхається).

- Чи траплялися з вами в поїздках якісь казуси, пов'язані з відмінностями менталітетів різних народів?

- Зустрічалися люди, які агресивно реагують на камеру - вони кидалися на нас, кричали. А є такі, які вважають, що у них крадуть душу за допомогою камери. З цим ми стикалися у країнах третього світу - там просто така культура. А в іншому до нас завжди нормально ставляться. Ми ж приїжджаємо витрачати гроші, а таких людей завжди зустрічають з радістю у будь-якому куточку світу. До того ж, збираючись в будь-яку країну, ти завжди можеш подивитися в інтернеті, які там правила та звичаї. Наприклад, в Конго заборонено палити на вулиці - там палять лише у спеціально відведених місцях, інакше - штраф 500 доларів. Ми про це не знали, але з нас не брали штраф, а просто підійшли і пояснили правила. Напевно, подивилися, що ми білі, значить, приїжджі. Є місця, у яких після дев'ятої вечора краще не виходити з готелю. Але нас завжди попереджають про це.

- Три ваші найбільш незвичайні покупки, які ви зробили під час зйомок програми?

- В Індії я купив мухобійку, до сих пір не розумію, навіщо (сміється). Вона лежить у мене вдома, і я жодного разу нею не користувався. На Алясці купив йо-йо - це була єдина більш-менш самобутня річ, яку я міг собі дозволити за адекватну ціну. А третє - жінка-китаянка. Щоправда, я її так і не купив, хоча міг.

- Багатьох телеглядачів хвилює питання, куди ж діваються всі сувеніри, які ви купуєте в різних країнах.

- Щось забираємо собі, щось віддаємо батькам і друзям, а щось - до музею проекту. Так-так, у нас є власний музей. Минулого літа навіть виставку робили.

- Яку найдорожчу покупку ви зробили?

- У Китаї я замовив партію планшетів за $220 тис. Проте, вони до сих пір стоять на митниці - на їх розмитнення також потрібна кругленька сума. Там пристойна партія - 1000 штук, продавали лише оптом.

- А куди їздить у відпустку ведучий популярного тревел-шоу?

- Ведучий популярного тревел-шоу приїжджає додому та спить! А якщо говорити про традиційну відпустку, то в цьому році я їздив до рідних Карпат і там без інтернету та зв'язку просто сидів у горах, катався, дивився, дихав свіжим повітрям. Іноді батьків провідую, друзів. За кордон відпочивати зараз не їжджу - і так вдома рідко буваю.

- Ви до цього працювали на телебаченні та на радіо. З вашим приходом в шоу відчуваєте, що стали ще популярнішим?

- Все почалося з соціальних мереж, куди приходить дуже багато повідомлень. На адекватні листи намагаюся відповідати. Тим, хто  пише нісенітницю, не відповідаю. На вулиці, трапляється, впізнають. Звичайно, популярність зросла, тому що до цього я працював тільки на українському ринку, а "Шопінг" показують і в Росії. Але я спокійно ставлюся до популярності: не відвертаюся від людей на вулиці, завжди радий сфотографуватися з людиною, розписатися на папірці.

- Через божевільний графік зйомок особисте життя не страждає?

- А чому воно повинно страждати? У мене з'явилася мексиканка, домініканка, китаянка, познайомився з дуже хорошою дівчинкою з Голландії (сміється). У мене все добре з особистим життям. А взагалі моє серце давно зайняте: в ньому живе Оксана - моя кішка.

 

За матеріалами http://www.segodnya.ua/

Сохранить

Телепрограма