 
                          7 легких і смачних салатів зі свіжих овочів
"Будь-яка жінка може зробити з нічого три речі - зачіску, скандал і салатик"
 
Ось і відшуміли довгі травневі свята насичені подіями, подорожами, прогулянками, пікніками, активним відпочинком та ситної їжею. І не знаємо, як вам, а нам дуже хочеться чогось легенько, корисного і дуже простого в приготуванні. Бажано зі свіжих овочів, які вже красуються на всіх прилавках (а деякі навіть - на наших власних грядках). На щастя для нас, кулінари вигадали таку чудову страву як салат. Ми ж обрали з них ті, які одночасно смачні, некалорійні та прості у приготуванні. І з задоволенням ділимося їхніми рецептами з вами.
  
Андалузький салат
  
Інгредієнти:
 2 помідори;
 2 огірки;
 1 цибулина;
 1 невелика редька;
 пучок зелені (кріп, петрушка);
 сіль, перець, паприка;
 оцет;
 оливкова олія.
  
Приготування:
 1. Редьку очистити, натерти на крупній тертці. Залити оцтом, почекати, поки вона пустить сік, який потім потрібно злити.
 2. Огірки і цибулю нарізати півкільцями, помідори - великими шматками. Додати редьку, і крупно нарізану зелень. Посолити, поперчити, заправити оливковою олією і перемішати.
 

Салат з помідорами та базиліком
 
Інгредієнти:
 2 помідори;
 1 цибулина;
 пучок базиліка;
 1 зубчик часнику;
 сіль, цукор, перець;
 оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Помідори нарізати великими шматочками, цибулю - півкільцями, базилік - порвати руками.
 2. Змішати помідори, цибулю та базилік і пропущений через прес часник.
 3. Додати сіль, перець, трохи цукру, заправити оливковою олією і перемішати.
 

Шопський салат
 
Інгредієнти:
 8 помідорів;
 6 огірків;
 2 солодких перця;
 1 цибулина;
 200 г бринзи;
 кілька маслин;
 сіль, перець;
 оцет;
 оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Огірки та цибулю нарізати півкільцями, помідори – дольками. Перець очистити і нарізати невеликими шматочками.
 2. Перемішати помідори, огірки, перець та цибулю, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і оцтом, перемішати.
 3. М'яку бринзу розім'яти виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, тверду - натерти на крупній тертці.
 4. Салат розкласти по тарілках, у кожну тарілку додати зверху бринзу і прикрасити оливкою.
 

Вальдорфський салат
 
Інгредієнти:
 1 яблуко;
 1 стебло селери;
 волоські горіхи за смаком;
 100 г сиру з блакитною пліснявою;
 листя салату;
 сіль, білий перець;
 лимонний сік;
 оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Яблука нарізати невеликими шматочками, селеру - соломкою, сир - кубиками. Волоські горіхи - подрібнити ножем, листя салату - порвати руками.
 2. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і скропити лимонним соком.
 

Салат Капрезе
 
Інгредієнти:
 помідори;
 сир моцарела;
 базилік;
 сіль, перець;
 оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Помідори та моцарелу нарізати кільцями товщиною приблизно 1 см.
 2. Викласти на тарілку, чергуючи помідори і сир, посолити, поперчити, скропити оливковою олією.
 3. Базилік порвати руками і прикрасити ним салат.
 

Панцанелла
 
Інгредієнти:
буханка черствого хліба/батона; 
4 помідори; 
1 огірок; 
1 зубчик часнику; 
1 цибулина;
пучок базиліка;  
сіль, перець; 
оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Хліб нарізати кубиками товщиною в 1 см, викласти на деко, скропити оливковою олією, підсушити в духовці.
 2. Помідори нарізати великими дольками, огірки - четвертинками кружків, цибулю - півкільцями, базилік - дрібно нарізати, часник пропустити через прес.
 3. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, струсити, щоб вони перемішалися, і заправити оливковою олією.
 

Салат з огірками та руколою
 
Інгредієнти:
 2 огірки;
 пучок руколи;
 2 круто зварених яйця;
 сіль, перець;
 оливкова олія.
 
Приготування:
 1. Яйця розрізати навпіл, огірки нарізати кільцями, рукколу порвати руками.
 2. Змішати інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією, перемішати.






 
  




