 
                          5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати
"Потрібно розрізняти мудрість і знання. Помідор - фрукт - це знання.
 Не додавати його у фруктовий салат - мудрість"
 
Що може бути простіше у приготуванні, ніж фруктовий салат? Що може бути смачніше, ніж фруктовий салат? Що може бути корисніше, ніж фруктовий салат? Відповідь на всі ці питання один: "нічого". Зараз, коли літо так щедро обдаровує нас фруктами та ягодами, саме час поласувати салатами з них. До того ж їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю. І вдвічі приємніше насолоджуватися смачною стравою разом з близькою людиною, тому всі наші рецепти розраховані на дві порції.
 
1. САЛАТ "ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ"
 
Інгредієнти:
 6 ягід полуниці;
 жменя малини;
 жменя чорниці;
 1 персик;
 половинка яблука;
 кілька шматочків кавуна;
 густа сметана або вершки.
 
Приготування:
 1. Нарізати невеликими шматочками персик, полуницю, яблука та кавун. Скласти в миску.
 2. Додати ягоди малини і чорниці, акуратно перемішати.
 3. Розкласти салат по креманках, зверху прикрасити сметаною (приблизно 1 ч. ложка на 1 креманку), не перемішуючи.

2. САЛАТ "СПОКУСА"
 
Інгредієнти:
 лимонний йогурт 200 г;
 1 грейпфрут;
 жменя чорниці.
 
Приготування:
 1. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок, порвати на дрібні шматочки руками, або розрізати ножем.
 2. Покласти шматочки грейпфрута в центр креманки гіркою, залити йогуртом, так, щоб він не вкривав повністю грейпфрут.
 3. Зверху насипати ягоди чорниці.

3. САЛАТ "СНІДАНОК ГЕРЦОГИНІ"
 
Інгредієнти:
 6 абрикосів;
 2 жмені суниць;
 вода;
 цукор - 2 ст. ложки;
 гілочки м'яти.
 
Приготування:
 1. Насипати у глибоку тарілку цукор, розвести невеликою кількістю води і розтопити його на водяній бані до стану сиропу.
 2. Абрикоси розрізати навпіл (кісточки можна не виймати), покласти їх на одну половину тарілки з сиропом.
 3. На другу половину тарілки висипати суницю, поклавши кілька ягід зверху на абрикоси.
 4. Прикрасити салат гілочками м'яти.

4. САЛАТ "АЙСБЕРГ"
 
Інгредієнти:
 1 банан;
 1 апельсин;
 1 ківі;
 200 г морозива.
 
Приготування:
 1. Фрукти очистити і порізати на шматочки, акуратно перемішати в мисці.
 2. Покласти фрукти у креманку, додавши з боків дві кульки морозива.

5. САЛАТ "ЕДЕМ"
 
Інгредієнти: 
4 інжира; 
1 ківі; 
6 ягід полуниці; 
банан; 
кілька ягід винограду;
гілочка м'яти.
 Приготування:
 1. Ківі та банан очистити, нарізати шматочками.
 2. Інжир розрізати на 4 частини.
 3. Обережно змішати всі інгредієнти в мисці, а потім покласти на тарілки або піали.
 4. Салат можна прикрасити зверху гілочкою м'яти.






 
  




