 
                          5 чудових сніданків з усього світу
"- Хочеш поснідати?
 - Поснідати? Уже 10-та вечора.
 - Ну і що? Млинці можна пекти в будь-який час доби"
 (Х/ф "Щоденник пам'яті")
Дієтологи всього світу впевнені - снідати не лише можна, але й треба! Сьогодні ми підготували для вас добірку сніданків, які гарантовано нададуть вам заряд бадьорості та гарного настрою на весь день. А допомогли нам у цьому кулінари різних країн світу.
Класичний французький омлет з сиром
 
Вам знадобиться:
 Яйця - 2 шт.;
 Молоко - 20 мл;
 Тертий сир - 50 г;
 Вершкове масло - 20 г;
 Сіль, перець, трави - за смаком.
 
Приготування:
 1. Збити віночком яйця з молоком.
 2. Розтопити на сковорідці вершкове масло.
 3. Вилити на сковорідку суміш з яєць і молока, трохи погойдуючи сковорідку, щоб омлет прихопився.
 4. Посипати зверху тертим сиром і травами.
 5. Згорнути омлет навпіл і готувати під кришкою ще 1 хвилину.

Сніданок по-іспанськи. Сендвіч з хамоном
 
Вам знадобиться:
 1 чіабата;
 Дві скибочки хамону;
 Оливкова олія;
 Кілька гілочок руколи.
 
Приготування:
 1. Розрізати чіабату навпіл і обсмажити хліб до золотистого кольору.
 2. Полити половинки хліба оливковою олією.
 3. Покласти на хліб гілочки подрібненої руколи та скибочки хамону.
 4. Подавати з великою чашкою кави.

Сніданок по-американськи. Оладки з гарбузовим сиропом
Гарбузовий сироп для цієї страви бажано приготувати заздалегідь.
 
Вам знадобиться:
 Для сиропу:
 Гарбуз 0,5 кг;
 Яблучний сік - 1 склянка;
 Цукор - 1/3 склянки;
 Лимонний сік - 2 ст. л.;
 Тертий імбир - ¼ ч. л.;
 Кориця за смаком.
 
Приготування сиропу:
 1. Зварити гарбуз і приготувати з нього пюре.
 2. Змішати з яблучним соком і цукром в невеликій каструльці.
 3. Додати корицю та імбир.
 4. Довести до кипіння і варити на повільному вогні до загустіння (приблизно 40 хвилин).
 5. Зняти з вогню і додати свіжовичавлений лимонний сік. Зберігати в холодильнику.
Для оладок:
 Борошно - 200 г;
 Сода - ½ ч. л.;
 Цукор ванільний - 3 ст. л.;
 Молоко - 250 мл;
 Яйця - 2 шт.;
 Щіпка солі;
 Олія для смаження.
 
Приготування:
 1. Змішати борошно, соду та ванільний цукор в одній ємності, молоко, яйця і сіль - в інший, потім з'єднати все разом і ретельно збити міксером.
 2. Смажити на середньому вогні, перевертаючи моинці, як тільки з'являться бульбашки повітря. Подавати, поливши гарбузовим соусом.

Класичний англійський сніданок
 
Вам знадобиться:
 1 товста свиняча сосиска/сарделька;
 2 шматочки тонко нарізаного копченого бекону;
 1 яйце;
 Кілька печериць;
 1 помідор, порізаний кружальцями;
 1/2 банки консервованої квасолі в томаті;
 2 товстих шматка хліба;
 Вершкове масло і рослинна олія.
 
Приготування:
 1. Викласти квасолю на сковорідку, посипати червоним або чорним перцем і добре прогріти, постійно помішуючи, щоб вона не підгоріла, поки томатний соус трохи не загусне. Перед подачею на стіл, покладіть у страву трохи вершкового масла.
 2. Сардельки і бекон підсмажити на сковорідці або на грилі.
 3. Обсмажити гриби і нарізаний кружальцями помідор у невеликій кількості вершкового масла і рослинної олії.
 4. Приготувати яєчню, не розмішуючи жовток.
 5. Хліб підсушити в тостері або обсмажити.
 6. Розкласти все на одній тарілці та подавати з кетчупом і склянкою свіжовичавленого апельсинового соку.

Сніданок по-грецьки. Манний пудинг
Цей сніданок підійде тим, у кого вранці зовсім немає часу на приготування, тому що готується він з вечора.
 
Вам знадобиться:
 Манна крупа - 1/3 склянки;
 Оливкова олія - 1 ст. л.;
 Мигдальні пластівці - 1 ст. л.;
 Фініки без кісточок;
 Кунжут - 1 ч. л .;
 Соняшникова олія - 1 ст. л.;
 Вода - 1,5 склянки;
 Коричневий цукор - ½ склянки;
 Апельсиновий сік - 1 ст. л .;
 Цедра апельсина - 1 ч. л.;
 1 паличка кориці;
 Кардамон, гвоздика, кориця мелена;
 Імбир тертий - 1 ч. л.
 
Приготування:
 1. Змішати в каструльці воду, цукор, апельсиновий сік, цедру, гвоздику, кардамон, імбир і паличку кориці. Довести до кипіння на середньому вогні, а потім готувати, помішуючи на маленькому вогні 10 хвилин.
 2. Зняти з вогню, вийняти паличку кориці та остудити, не ставлячи в холодильник.
 3. Фініки вимочити у воді та порізати шматочками.
 4. Розігріти каструлю з товстим дном, налити оливкову і соняшникову олію, нагріти її, а потім всипати манну крупу.
 5. Додати мигдальні пластівці, кунжут і фініки.
 6. Підсмажити, постійно помішуючи, поки манка не стане золотистого відтінку (приблизно 10 хвилин).
 7. Акуратно і потроху влити цукровий сироп, продовжуючи помішувати. Збивати масу до загустіння. Коли вона стане дуже в'язкою, зніміть з вогню, накрийте рушником і дайте їй постояти 10 хвилин.
 8. Розкладіть у формочки та поставте в холодильник на ніч.
 9. Подавати, посипавши меленою корицею.






 
  




