Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

12 причин закохатися в Португалію

12 причин закохатися в Португалію

28 лютого 2019 | 12:55

Після блискучої й несподіваної перемоги збірної Португалії на Євро-2016, напевно не лише ми задалися питанням, а що ми знаємо про цю країну, крім того, що там п'ють портвейн і грають у футбол? Виявляється, Португалія - це не тільки вино та спорт, а й чудові пляжі, приголомшлива природа, неймовірна архітектура, багата історія, першокласна кухня, відмінний відпочинок. Ми зрозуміли, що в цю країну неможливо не закохатися, і сьогодні розповімо вам чому.

Портвейн

Це відоме на весь світ кріплене вино - головна національна гордість Португалії. Виготовляють його на північному сході країни в долині річки Дору. Головні підвали для зберігання вина знаходяться у передмісті Порту Віла-Нова-де-Гая. Тут же працює єдиний у своєму роді Музей портвейну.

Футбол

Найтитулованіший футбольний клуб країни - "Порту" з однойменного міста. Разом з лісабонською "Бенфікою" та "Спортингом" вони складають так звану "Велику трійку". Ну, а найкращий футболіст, гордість країни та найзнаменитіший португалець світу - це, звичайно ж, Кріштіану Роналду. Можливо, не всі знають, що Роналду - це не прізвище футболіста, а його друге ім'я. Батьки дали його хлопцеві на честь президента США Рональда Рейгана, шанувальником якого був батько Кріштіану.

Мова

Португальська мова - одна з найпоширеніших у світі, і це не тому, що португальців на землі так багато. Вся справа в тому, що португальська є офіційною мовою дев'яти країн світу, в тому числі Бразилії, Анголи та Кабо-Верде. Тому, знаючи її, ви легко зможете дивитися улюблені бразильські серіали в оригіналі. Легендарна "босонога діва" Цезарія Евора також співала португальською.

Лісабон

Столиця Португалії Лісабон вважається одним з найстаріших міст світу. Історики вважають, що навіть Рим був заснований пізніше. Місто неможливо уявити без різнокольорових трамваїв, які курсують тут вже більше ста років. До речі, поїздка на трамваї - один з кращих способів побачити місто. До того ж, дуже економічний, адже коштує це задоволення всього лише 1 євро.

Порту

Друге за величиною місто країни, яке називають північною столицею Португалії. Порту - місто дивовижної краси та багатої історії, а його історичний центр внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Азорські острови

Азорські острови, які належать Португалії, - одне з найбільш екологічно чистих місць для відпочинку в світі. У 1995 році вони отримали премію від Євросоюзу за збереження первозданної природи та розвиток екологічного туризму.

Мадейра

Ще один популярний португальська курорт - острів Мадейра. Це один з найстаріших курортів Європи, сто років тому європейська знать відпочивала тільки у двох місцях - на Лазурному березі та на Мадейрі.

Пляжі Алгарве та Лісабонської Рив'єри

Курортні зони є і на материковій частині Португалії. Кращі з них - Алгарве та Лісабонська Рив'єра.

Сінтра

На території Португалії знаходяться 15 об'єктів, внесених до списоку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У їхньому числі - одне з наймальовничіших міст країни - Сінтра.

Мис Року

У Португалії знаходиться найзахідніша точка Європи - мис Року, про який португальський поет Луїс де Камоенс писав, що "Це місце, де кінчається земля і починається море".

Монсанто

Містечко Монсанто - одне з найдивовижніших поселень у світі. Його архітектурний стиль унікальний - будинки місцевих жителів знаходяться по-сусідству з величезним камінням та кручами.

Міст Васко да Гама

У Португалії побудований найдовший міст Європи - міст Васко да Гама, названий ім'ям знаменитого мореплавця, чия подорож до Індії принесла країні величезні багатства та викликала культурний розквіт.

Сохранить

Телепрограма