Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Найграндіозніші парки атракціонів з усього світу

Найграндіозніші парки атракціонів з усього світу

28 березня 2019 | 13:05

Парки атракціонів давно вже стали невід'ємною частиною нашого життя. Будь-яка сім'я, в якій є діти, проводить там мало не кожні вихідні. І не дивно, адже відвідування подібного парку - це відмінний спосіб підняти настрій, отримати яскраві враження та зарядитися енергією і для малюків, і для дорослих. Сьогодні ми розповімо про найпопулярніші розважальні парки світу.

Парки "Диснейленд", всесвітня мережа

Довгі роки Уолт Дисней мріяв побудувати парк, який би відтворював світ мультфільмів та казок, і 17 липня 1955 року його мрія здійснилася. Цього дня було відкрито перший "Діснейленд" в американському місті Анахаймі. Пізніше компанія "Уолт Дисней" відкрила ще п'ять "Диснейлендів" - в Орландо, Токіо, Парижі, Гонконзі та Шанхаї. Парк в Орландо на сьогоднішній день є найбільш відвідуваним розважальним парком світу. А ось гонконгський цікавий тим, що побудований за правилами фен-шуй.

Парки "Леголанд", всесвітня мережа

Як вже зрозуміло з назви, "Леголанд" - це парк розваг, повністю побудований з кубиків популярного конструктора. Перший з них був відкритий у 1968 році в датському місті Біллунд, поруч з фабрикою LEGO. Зараз у світі існує шість "Леголандів": в Данії, Німеччині, Англії, Малайзії та два в Штатах. У кожному з них є свій Мініленд (територія, де відтворені копії найвідоміших архітектурних споруд з усього світу), зона для малюків, Світ уяви, в якому підлітки можуть створювати власні конструкції з кубиків, і, звичайно ж, атракціони.

Парки "Universal Studios"

Тематичні парки легендарної голлівудської кінокомпанії Universal Studios є в чотирьох містах світу: два з них знаходяться в Штатах, по одному - в Японії та Сінгапурі. Їхня основна тема - відомі фільми та мультики, які були зняті на студії. Завдяки тому, що на території парків знаходяться знімальні павільйони, відвідувачі мають всі шанси стати свідками справжніх голлівудських зйомок, а якщо дуже пощастить, то і потрапити в кадр.

"Європа-парк", Руст, Німеччина

Один з найбільш відвідуваних парків розваг у Європі. Його родзинка в тому, що він розділений на 16 частин, кожна з яких зображує реальну або казкову країну (наприклад, Землю вікінгів або Зачарований ліс). Все, що в них знаходиться - атракціони, шоу-програми, торгові павільйони - відображає національний колорит країни. У скандинавській частини парку можна взяти участь в рафтингу "Норвезькі фіорди", а в італійській - подивитися гладіаторські бої на арені "Колізею".

"Еверленд", Сеул, Південна Корея

Найбільший парк розваг у Південній Кореї та один з найбільших у світі належить компанії "Самсунг". Окрім атракціонів та ігрових зон, тут є зоопарк, аквапарк і навіть зона сафарі.

"Тіволі", Копенгаген, Данія

Данський "Тіволі" був одним з парків, які надихнули Уолта Диснея на створення "Диснейленду". Це один з найстаріших парків світу - свої двері для відвідувачів він відкрив у 1843 році. Тематика парку більше тяжіє до театру та мистецтва, тут часто проходять різні культурні заходи. Однак, атракціонів і каруселей у "Тіволі" також не бракує.

"Порт Авентура", Салоу, Іспанія

"Порт Авентура" - це не зовсім парк, а скоріше цілий курорт. Окрім парку атракціонів, тут розташовані величезний аквапарк, кілька пляжних клубів та полів для гольфу, чотири готелі й безліч інших місць для відпочинку. Тематичний парк розділений на шість зон, п'ять з яких представляють якусь історичну цивілізацію: Середземномор'я, Дикий Захід, Мексику, Китай, Полінезію. Шоста зона - це дитяча країна Сезам, де є атракціони навіть для наймолодших відвідувачів.

"Rainbow Magicland", Рим, Італія

Один з наймолодших розважальних парків, головна тема якого - магія. Тут є театри, американські гірки, падаючі вежі, літаючий острів і багато інших атракціонів, які дозволяють відвідувачам зануритися до чарівного світу.

"Ефтелінг", Катсхьовель, Нідерланди

"Ефтелінг" спочатку повинен був стати місцем для прогулянок, що відтворює атмосферу старих європейських казок. Потім тут з'явилися сучасні атракціони, а з часом парк став найпопулярнішим у всьому Бенілюксі. Дизайн "Ефтелінгу" розробляв голландський художник Антон Пік, чиї картини дуже популярні в Західній Європі.

"Футуроскоп", Пуатьє, Франція

Один з найбільш незвичайних парків світу. Його головна тема - віртуальна реальність. Тут немає звичних для нас атракціонів, на зразок американських гірок або кімнат сміху. Проте, завдяки новітнім технологіям, які впливають на всі органи чуття, ви можете зануритися в інший світ: відправитися на ракеті в космос, позмагатися з динозавром, політати над землею разом з птахами.

Телепрограма