Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найбільш незвичайних ресторанів світу

10 найбільш незвичайних ресторанів світу

26 червня 2019 | 16:54

На земній кулі існує безліч таких дивовижних ресторанів, що фантазії їхніх творців можна лише позаздрити. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про найбільш незвичайні та оригінальні заклади, куди відвідувачі приходять не лише за тим, щоб смачно поїсти, а й за яскравими враженнями.

"Dinner in the sky", мережа ресторанів у всьому світі

Мережа ресторанів, що висять просто неба, поширилася вже у всьому світі. Сама конструкція нагадує екстремальний атракціон у Лунапарку. Відвідувачів, які сидять за столом, піднімають на висоту 50 метрів за допомогою спеціального крана. Можна замовити живу музику - для цього на іншій платформі до вас піднімуть групу музикантів.

"Hadaka Sushi", Лос-Анджелес, США

Здавалося б, у наш час, коли ресторани японської кухні є на кожному розі, суші вже нікого не здивуєш. Та тільки якщо це не суші, які потрібно їсти прямісінько з жіночого тіла! Саме так сервірують страви у закладі "Hadaka Sushi" в Лос-Анджелесі. Красивих дівчат, які лежать на столі, вкривають банановим листям, а зверху викладають суші. Треба сказати, що від охочих поласувати японською кухнею в такому форматі, немає відбою.

"Ithaa", Південний Арі-атол, Мальдіви

Підводний ресторан "Ithaa", що в перекладі з мальдівського означає "матір перлини", знаходиться на морському дні. По гвинтових сходах відвідувачі спускаються на глибину 5 метрів, де можуть пообідати, милуючись підводним світом Індійського океану. Для тих, хто після обіду захоче, подрімати, тут є готельні номери з ліжками.

"Snow Restaurant", Киттиля, Фінляндія

Пам'ятаєте казку "була у зайця хатинка луб'яна, а у лисиці - крижана"? Гарячим фінським хлопцям, мабуть, ідея з крижаною хатинкою припала до душі, і вони створили крижаний ресторан. Стіни, столи, стільці та навіть посуд у ньому зроблені з льоду і снігу. Щоправда, працює ресторан тільки в холодну пору року. Тому, якщо ви хочете його відвідати, плануйте подорож до Фінляндії взимку.

"Yellow Treehouse Restaurant", Окленд, Нова Зеландія

А ось мешканці новозеландського міста Окленд можуть обідати й вечеряти взагалі на дереві. Ресторан під назвою "Yellow Treehouse" ("Жовтий будиночок на дереві") розташований на стовбурі секвої на висоті 12 метрів від землі. Ресторанчик зроблений з тополиних планок, які неначе обвивають стовбур старого дерева. Столики тут потрібно бронювати заздалегідь, бо сам заклад розрахований на дуже обмежену кількість відвідувачів.

"Sounds of Silence", Улуру, Австралія

Ресторан "Sounds of Silence" ("Звуки тиші") розрахований на тих, хто хоче відпочити від міської метушні та насолодитися спокоєм. Адже він розташований просто під відкритим небом у справжній пустелі, біля підніжжя багряно-коричневої скелі Улуру в Центральній Австралії. Єдині звуки, які ви можете тут почути, - це звуки діджеріду, духового музичного інструменту австралійських аборигенів. Найкраще милуватися красою дикої природи на заході, коли сонце сідає за горизонт, а небо поступово темніє, і на ньому спалахують зорі.

"Grotta Palazzese", Поліньяно-а-Маре, Італія

Ресторанчик "Grotta Palazzese" знаходиться в одному з численних гротів приморського містечка Поліньяно-а-Маре на півдні Італії. Цей грот розташований у вапнякових скелях на висоті 25 метрів над морем. За своїм виглядом він нагадує казкову печеру, з двох сторін оточену морем. Навіть з трьох - тому що під ногами у вас також море. Намагайтеся замовити столик біля самого краю грота. Зробити це непросто, але види вам відкриються фантастичні.

"Ali Barbour's Cave Restaurant", Діані Біч, Кенія

Ще один ресторан у печері, але цього разу підземній. Кам'яними сходами ви спускаєтеся в освітлену свічками залу, яка знаходиться на глибині 10 метрів під землею. А після заходу сонця, звідси можна помилуватися зоряним небом. Хіба можна уявити собі щось більш романтичне?

"Fortezza Medicea", Вольтерра, Італія

А ось влада італійського містечка Вольтерра підійшли до питань організації громадського харчування у місті системно. Тут відкрили ресторан у справжній в'язниці, яка розташована у старовинній фортеці. Весь обслуговуючий персонал - місцеві в'язні. Вважається, що робота впливає на них дуже позитивно, виховує та розвиває. Правила тут досить суворі - щоб потрапити до ресторану необхідно пред'явити документи та пройти особистий огляд.

"Hua Shan", гора Хуашань, Китай

У Китаї є ресторан, де можна пообідати абсолютно безкоштовно. Якщо ви туди, звичайно, доберетеся. Знаходиться він на вершині гори Хуашань, що відома не тільки своєю красою, але й складним і небезпечним підйомом. Гірська стежка, яка веде до вершини, дуже мальовнича і з неї відкриваються фантастичні види. Але ось пройти вузьким мостиком вздовж скелі, а потім піднятися вгору за допомогою ланцюгів, під силу далеко не кожному.

Телепрограма