Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

15 причин закохатися в Фінляндію

15 причин закохатися в Фінляндію

24 вересня 2019 | 12:33

Фіни рідко говорять всілякі нісенітниці - якщо вони хочуть щось сказати, то кажуть це щиро та правдиво ©

Фінляндія - країна тисячі озер і островів, де влітку не сідає сонце, а взимку панує полярна ніч. Природа Фінляндії полонить своєю красою, а рівень життя тут - один з найвищих у світі. Вода в Фінляндії - найчистіша, і те ж саме можна сказати про повітря. Фіни спокійні та доброзичливі і завжди раді туристам. Причин полюбити Фінляндію - безліч, і сьогодні ми розповімо про головні з них.

Гельсінкі

У 2011 році столиця Фінляндії була визнана найкращим містом для життя в світі. Гельсінкі не лише комфортне, а й красиве місто, тому не дивно, що сюди приїжджають туристи з усього світу.

Озера

Фінляндію називають країною тисячі озер і даремно. Насправді, озер тут близько 190 тисяч. Найбільше з них - озеро Саймаа на південному сході країни.

Острови

Острови - ще одна визначна пам'ятка Фінляндії. Як і озер, їх тут неймовірна кількість - 789. Відвідати всі навряд чи вийде, тому обирайте найбільш мальовничі. Наприклад, Аландські острови.

Північне сяйво

Це унікальне природне явище можна побачити на півночі Фінляндії пізно увечері з серпня по квітень. Іноді воно триває всього лише 20 секунд, а буває так, що світить протягом декількох годин.

Селище Санта-Клауса

Всі ми прекрасно знаємо, що батьківщина Санта-Клауса - Лапландія. Саме тут, неподалік від міста Рованіємі, знаходиться селище Санта-Клауса - одне з найбільш відвідуваних туристичних місць світу.

Гірськолижні курорти

У Фінляндії, особливо в Лапландії, існує багато чудових гірськолижних курортів, де краса природи поєднується з чудовим сервісом. Леві, Луосто, Сааріселькя, Пелло, Вуокатті - місця, куди приїжджають гірськолижники зі всієї Європи.

Зимові розваги

Лижі та сноубордінг - не єдині зимові розваги в Фінляндії. Тут можна покататися на ковзанах замерзлими озерами, піти в похід на снігоходах, здійснити поїздку на собачій або оленячій упряжці.

Крижаний готель і ресторан

Щозими в лапландському місті Кемі зводять величезну снігову фортецю, всередині якої знаходиться Крижаний готель і Крижаний ресторан. Неважко здогадатися, що абсолютно все в цих закладах зроблено з льоду.

Еко-туризм

В останні роки у Фінляндії дуже активно розвивається екологічний туризм - походи у місця, яких не торкнулася цивілізація. У Фінляндії 39 національних парків і заповідних територій, тому тут безумовно є де прогулятися.

Білі ночі

У червні по всій території Фінляндії можна милуватися прекрасними білими ночами. Це явище виникло завдяки тому, що протягом декількох днів, а то й тижнів, сонце повністю не сідає, продовжуючи світити тьмяним світлом навіть вночі.

Порвоо

Порвоо - одне з найстаріших фінських міст, і тут якимось неймовірним чином збереглася унікальна старовинна архітектура. Дерев'яні будиночки, вузькі звивисті вулички, вкриті бруківкою, занурюють в атмосферу автентичної Фінляндії.

Церква Темппеліаукіо

Це одна з найпопулярніших визначних пам'яток Гельсінкі. Вона не схожа на інші церкви - її внутрішній простір було вирізьблено в скелі, а світло проникає через скляний купол. Крім того, в церкві чудова акустика, тому тут часто проводять різні концерти.

Дизайнерські речі

Фінляндія є однією з трьох країн, що удостоїлися титулу "столиця дизайну". Одяг, взуття, товари для дому, меблі - відмінною рисою всіх фінських товарів є те, що вони зроблені для життя. Магазини всіх відомих брендів розташовані в районі Пунавуорі в Гельсінкі. Це місце так і називає - дизайнерський квартал.

Сауна

Фіни люблять паритися. Не дивлячись на те, що населення країни становить 5 мільйонів, саун тут 2 мільйони.

Морепродукти

З огляду на географічне розташування Фінляндії на березі моря та наявність величезної кількості озер і річок, не дивно, що риба та морепродукти стали основою фінської кухні. Особливо колоритно спробувати їх в якомусь вуличному ресторанчику в порту.

Сохранить

Телепрограма