Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 українських стартапів, якими ми можемо пишатися

10 українських стартапів, якими ми можемо пишатися

19 грудня 2019 | 23:54

"Ідея для стартапу: холодильник, який після одинадцятої вечора
постить в соцмережі повідомлення про те, скільки і чого ти з'їла"

З розвитком технологій у нашому житті з'являється все більше нових слів і понять. Одне з них - стартап. Як правило, цей термін використовується в сфері інноваційних технологій та означає компанію, яка має коротку історію операційної діяльності, тобто працює нещодавно. За останні роки подібні бізнеси стали з'являтися і в нашій країні. Сьогодні ми хотіли б розповісти вам про найбільш значущі та цікаві українські стартап-проекти.

Luciding

Luciding - пристрій, який дозволяє управляти сном. Його розробники стверджують, що з його допомогою можна не лише контролювати фази сну, а й програмувати зміст того, що вам сниться. Цей прилад – щось на зразок пов'язки з датчиками, і він досліджує активність мозку, визначає, коли настає фаза швидкого сну та посилає в цей момент певний сигнал. В якості додаткового бонусу компанія пропонує безкоштовну програму для своїх клієнтів, яка дозволяє розповідати про свої сни і обговорювати їх з іншими користувачами.

Skidka.ua

Skidka.ua - це інтернет-магазин, який акумулює знижки найбільших магазинів країни в різних галузях. Простіше кажучи, заходячи на сайт, ви обираєте цікаву для вас категорію, товар і дивитеся, хто з продавців надає зараз на нього знижку. Дуже зручно, чи не так? Окрім того, зареєстровані користувачі отримують так звані кеш-беки - повернення частини грошей, витрачених на покупки.

YouScan

YouScan - це система, яка дозволяє моніторити основні соціальні медіа, відстежуючи згадки вашого бренду або товару в блогах, соціальних мережах, на форумах. Як підсумок, вам висилають аналітичний звіт, який допомагає зрозуміти, як сприймають вас користувачі на ринку, і що можна поліпшити у своїй роботі. Зараз системою YouScan користуються понад 400 брендів, серед яких Nestle, Coca-Cola, МТС, McDonalds. До речі, в компанії дуже цікава система заохочення співробітників. Наприклад, їм виплачують бонуси за будь-яку прочитану книгу.

Ecoisme

Ecoisme - це розумна система енергозбереження для будинку, яка враховує споживання електроенергії. З її допомогою користувачі можуть відстежувати час увімкнення та вимкнення кожного електричного пристрою в домі, тривалість роботи, обсяг і вартість спожитої електроенергії. Всі дані заносяться до програми, яка аналізує, наскільки раціонально використовуються ресурси і як можна оптимізувати витрати електрики. Якщо ви забули вимкнути праску або плиту, не закрили дверцята холодильника, програма повідомить вас про це, що особливо важливо для розсіяних господарів.

Сoncepter

Команда Concepter прославилася створенням зовнішнього спалаху iBlazr для смартфонів. Вона дозволяє поліпшити якість зйомки у нічний час, а також може слугувати додатковим джерелом світла в якості настільної лампи або ліхтаря. Особливу гордість викликає те, що це перший і поки єдиний український продукт, який можна придбати в офіційних магазинах Apple. У планах хлопців - створення нових гаджетів, наприклад, "розумного чохла" для телефону, який показує візуальні сповіщення про дзвінки та повідомлення.

Looksery

Програма Looksery, створена одеськими розробниками, редагує фото та відео в режимі реального часу. Ви можете змінити риси обличчя, колір шкіри або очей, зачіску, доповнити свій вигляд візуальними ефектами, і все це просто під час відеочату. Ви можете перетворити себе на анімованого або казкового персонажа - все залежить від вашої фантазії. Свої видозмінені селфі ви також можете викладати в соціальні мережі.

Kwambio

Проект Kwambio - це онлайн-платформа для пошуку, обміну, зміни та друку 3D-продуктів. Це працює так: дизайнери завантажують свої проекти, користувачі знаходять їх, за бажанням вносять якісь корективи та замовляють їхній друк на 3D принтері. Власники компанії розраховують, що подібний майданчик зробить 3D-принтинг доступним для більшості людей на землі та допоможе кожному розкрити свій творчий потенціал.

Preply

Хочете вивчати іноземну мову і мати можливість побільше у ній практикуватися? Немає проблем, з сервісом Preply ви легко знайдете свого викладача, який буде вчити вас у зручному для вас форматі. У наше століття, коли час - це один з найцінніших ресурсів, онлайн-освіта просто необхідна. Вам не потрібно витрачати час на поїздки до репетитора або мовну школу та підлаштовуватися під їх розклад, ви можете займатися по скайпу в будь-якому зручному для вас місці.

Wishround

За кордоном вже давно нікого не дивує, коли перед знаменною подією - днем народження, весіллям, народженням дитини - винуватець свята створює для гостей "віш-лист" - список тих речей, які він би хотів отримати в подарунок. Засновники стартапу Wishround не лише взяли цю методику на озброєння, але й пішли далі - за допомогою їхнього сервісу користувач може вибрати в інтернет-магазині подарунок і розповісти про нього своїм друзям в соціальних мережах. Друзі, в свою чергу, можуть придбати подарунок самостійно, або зробити свій внесок у збір суми для його придбання.

Petcube

Petcube - український стартап, який виробляє гаджети, що дозволяють дистанційно стежити за домашніми тваринами, грати та розмовляти з ними. Компанія неодноразово перемагала у конкурсах українських і міжнародних стартапів, а в цьому році зробила собі відмінну рекламу, пропіаривши свій винахід у мультфільмі "Таємне життя домашніх тварин". Тепер цю іграшку можна придбати і в нашій країні, ціна пристрою - від 5 555 гривень.

Сохранить

Телепрограма