Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Як зробити нігті красивими та міцними. 14 простих і дієвих порад

Як зробити нігті красивими та міцними. 14 простих і дієвих порад

28 лютого 2020 | 11:19

"Руки - візитна картка дівчини"
© Коко Шанель

Мода на довгі нігті з химерними розписами вже у минулому. Сьогодні всі модниці світу надають перевагу природному вигляду. Погляньте на руки голлівудських зірок: красиві доглянуті натуральні нігті, короткі або середньої довжини - ось тренд сьогоднішнього дня.
Можна тільки позаздрити тим, кого природа обдарувала міцними та здоровими нігтями, але що робити тим, кому пощастило менше? Нічого складного, потрібно лише слідувати нашим простим рекомендаціям, і ваші нігті дуже скоро будуть виглядати дивовижно.

1. Зміцнити нігті допоможуть щотижневі сольові ванночки. У мисочці з теплою водою розчиніть 1 чайну ложку морської солі та опустіть в неї нігті на 15-20 хвилин.

2. Ще один простий рецепт ванночки для зміцнення нігтів. Трохи підігрійте оливкову олію, додайте в неї кілька крапель лимонного соку і розчавлену капсулу вітаміну А. Опустіть нігті в цю суміш на 15 хвилин, а потім помасажуйте руки.

3. Якщо у вас немає часу робити ванночки, можна просто нанести на нігті трохи оливкової олії і втерти її масажними рухами.

4. Ще один відмінний засіб для зміцнення нігтів - це звичайний йод. Змащуйте нігтьову пластину перед сном йодом і спокійно лягайте спати. Через кілька годин йод вбереться, і до ранку від нього не залишиться й сліду.

5. Якщо ваші нігті слабкі, вам допоможе японська процедура запечатування нігтів воском. Зазвичай її роблять в салоні, але зовсім не складно провести її і вдома. Для цього потрібно розплавити на водяній бані натуральний віск, швидко опустити в нього кінчики пальців, а потім одразу ж помістити їх на кілька хвилин у холодну воду.

6. Щоб нігті швидше росли, можна наносити на них рідкий вітамін Е (продається в аптеці).

7. Що б ви не робили руками у воді, намагайтеся, щоб вона була не дуже гаряча і не дуже холодна. Надмірно гаряча або холодна вода шкодить не тільки шкірі рук, але й нігтям. Взагалі ідеально, якщо всю домашню роботу ви будете виконувати в рукавичках.

8. Користуйтеся кремами для рук з високим SPF-фактором. В якості фільтрів в них зазвичай використовуються мінерали, які зміцнюють нігті і не дають їм розшаровуватися.

9. Якщо ваші нігті пожовкли, прибрати жовтизну можна, протерши їх лимонним соком або просто шматочком лимона.

10. Щоб нігті краще росли і були міцніші, вживайте в їжу продукти, що містять желатин.

11. Речовини, необхідні для здоров'я нігтів, - кальцій, залізо, цинк і кремінь. Включіть у свій раціон продукти, багаті цими речовинами: сир, твердий сир, горіхи, крупи, лососеву рибу, яблука, гриби, насіння. До речі, вони потрібні і для росту волосся.

12. Незайвим буде пропити кальцій і у вигляді вітамінів. Тільки майте на увазі, що приймати його потрібно в поєднанні з вітаміном D3, інакше він не засвоюється.

13. Замініть металеву пилку для нігтів керамічною або скляною. Вони набагато делікатніші і не травмують нігтьову пластину.

14. Якщо ви користуєтеся лаком, давайте своїм нігтям періодично від нього відпочивати. Наприклад, ви можете залишати нігті не нафарбованими два дні на тиждень.

Телепрограма