Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

20 фраз, які зроблять щасливою вашу дитину

20 фраз, які зроблять щасливою вашу дитину

27 березня 2020 | 11:53

"Діти, яких люблять, стають дорослими, які вміють любити"

Ви знаєте, яку величезну силу мають слова. Існують слова, які закладають в дитині свого роду "ген" успішної і щасливої людини, допомагають їй розкрити свої найкращі якості, дають відчуття впевненості та потрібності. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі список з 20 таких чарівних фраз.

1. Я люблю тебе. Ваша любов до малюка - це фундамент, на якому будується все його сприйняття навколишнього світу. Дитина може сумніватися в чому завгодно, але тільки не в тому, що ви її любите.

2. Я вірю в тебе. Малюкові дуже важливо знати, що ви не тільки любите його, а й високо оцінюєте його потенціал. Якщо дитина живе з почуттям безпеки - вона вчиться вірити іншим.

3. Я вірю тобі. Не менш важливо, щоб ваша дитина знала, що ви довіряєте їй.

4. У тебе вийде. Ви зароджувалися в дитині впевненість у собі.

5. Те, що ти сказав, наштовхнуло мене на нові думки. Дитина відчує свою винятковість. Тільки подумайте, з її допомогою доросла людина замислилася про щось зовсім нове!

6. Не бійся сказати "ні". Дитина повинна розуміти, що відмова - це не злочин, а право будь-якої людини. Коли вона виросте, вміння казати "ні" сильно полегшить їй життя.

7. У тебе є вибір. Навіть якщо цей вибір полягає всього лише у виборі меншого з двох зол, маленькій людині буде легше, коли є з чого вибрати, а не відчувати себе загнаною у кут.

8. Ти можеш робити помилки. Кожен має право на помилку, адже падаючи і піднімаючись, ми вчимося йти вперед. Якщо до дитини часто ставитися поблажливо - вона вчиться бути терплячою.

9. Я згоден з тобою. Ще одна важлива цеглинка у фундаменті впевненості в собі. Якщо поведінку дитини часто схвалювати - вона вчиться добре до себе ставитися.

10. Я із задоволенням тобі допоможу. Малюк повинен знати, що завжди може звернутися до вас за допомогою, не боячись почути у відповідь звинувачення у тому, що він дурний або безпорадний. Якщо дитину часто підбадьорюють - вона стає впевненою у собі.

11. Ти красивий. Значення цих слів неможливо переоцінити. Людина, якій в дитинстві ніколи не говорили, що вона красива, завжди буде сумніватися у власній привабливості, навіть якщо насправді вона гарний, наче грецька богиня.

12. Мені дуже цікаво, що ти про це думаєш. Якщо ви хороші батьки, вам це і справді цікаво. Просто не забувайте про це говорити.

13. Мені подобається на тебе дивитися. Від цих слів на душі у вашого малюка стане тепліше і радісніше.

14. Я пишаюся тобою. Чарівна фраза, від якої серце вашої дитини злетить до небес.

15. Як тобі це вдалося? Ці слова дають дитині можливість відчути свою значимість.

16. Спасибі, що допоміг мені. Для малюка буде дуже цінним дізнатися, що його допомога була потрібною і важливою.

17. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб захистити тебе. Ви ж і справді заради свого малюка готові зробити що завгодно? Нехай він знає про це.

18. Я люблю тебе, навіть коли кажу тобі "ні". Дуже важливо з ранніх років розуміти, що любити і у всьому потурати - це зовсім різні речі. Якщо з дитиною чесні - вона вчиться справедливості.

19. Мені подобається проводити з тобою час. Чи існує більша радість для мами або тата, ніж спостерігати за своєю дитиною, грати з нею, розмовляти, милуватися? А для дитини буде величезною радістю знати про це.

20. Якби я міг обрати будь-яку дитину на Землі, я б обрав тебе. Слова, що коштують тисячі інших слів. Для вас ваш малюк - найкраща дитина на всій Землі. А для нього мама і тато - найважливіші люди у цілому Всесвіті. Пам'ятайте про це, кажіть частіше ці слова, і тоді він абсолютно точно виросте щасливим!

Телепрограма