Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Краса от кутюр. Найзнаменитіші весільні дизайнери світу

Краса от кутюр. Найзнаменитіші весільні дизайнери світу

16 липня 2020 | 14:40

"Кожна жінка готова повірити у кохання заради одного дня в білій сукні"
Рінат Валіулін "Де лежать поцілунки"

Кожна жінка мріє про чудову весільну сукню з самого дитинства, а над створенням розкішного весільного вбрання працює багатомільйонна індустрія. Сьогодні ми розповімо про людей, які зробили найвагоміший внесок у розвиток весільної моди.

Оскар де ла Рента

Легендарний модельєр, ім'я якого міцно асоціюється з елегантністю та вишуканістю. Протягом десятиліть у нього одягалися всі перші леді США, від Жаклін Кеннеді до Хіларі Клінтон. А у американських акторів навіть була крилата фраза "На "Оскар" одягнемося у Оскара". Колекції весільних суконь метр почав створювати у 2006 році, а через вісім років він пішов з життя. Однією з його останніх робіт стала весільна сукня для Амаль Аламуддін, нареченої Джорджа Клуні.

Віра Вонг

В юності Віра Вонг була професійною фігуристкою, після того, як вона пішла зі спорту, протягом 17 років працювала редактором журналу "Вог", а потім відкрила власний модний салон. Зараз вона - визнаний дизайнер номер один у світі весільної моди, чиї сукні носять не лише знаменитості, а й багато героїнь кіно та серіалів. "Секс у великому місті", "Війна наречених", "Пліткарка" - ось далеко не повний перелік фільмів, де можна побачити її чудові наряди.

Рім Акра

Кар'єру весільного дизайнера Рім Акра почала з того, що пошила сукню на весілля подруги. Акра зробила знімки наряду та розіслала в медіа-видання, а після публікації отримала перше замовлення на створення весільної колекції. Колекція викликала фурор, а через кілька років Рім Акра стала з’являтися знана світська клієнтура. Серед безлічі відомих замовниць у дизайнера є дві улюблениці - це Анджеліна Джолі та Мадонна.

Монік Люльє

Француженка філіппінського походження, Монік Люльє вперше зіткнулася з весільним ринком, коли збиралася одружитися сама. Обираючи вбрання для себе та своїх родичів, вона зрозуміла, що їй нічого не подобається, і вирішила пошити все сама. Після весілля Монік усвідомила, що може зробити бізнес на своїх моделях. Вона почала працювати над створенням колекції, і через п'ять років відкрила власний магазин. У сукні від Монік Люльє виходила заміж Брітні Спірс у 2004 році. Зараз серед її клієнток - Дженніфер Лопез, Різ Уізерспун, Крістін Стюарт, Гвінет Пелтроу та Кеті Пері.

Елі Сааб

Ліванський дизайнер Елі Сааб навчився шити ще в дитинстві, до того ж, абсолютно самостійно. У 17 років він поїхав до Парижу, щоб вивчати модний дизайн, а через рік відкрив свою першу майстерню в рідному Бейруті. У кінці 90-х Сааб став випускати колекції в Мілані, а всесвітня популярність прийшла до нього у 2002 році, коли Холлі Бері з'явилася у сукні від Сааба на церемонії "Оскар".

Дженні Пекхем

Знаменитий британський дизайнер, чиї сукні дуже любить дружина принца Вільяма, Кейт Міддлтон. Модний дім Дженні Пекхем випускає не лише колекції весільних суконь, а й колекції суконь для подружок нареченої, весільної білизни та аксесуарів. У кіно наряди від Пекхем часто можна побачити на Саманті з "Сексу у великому місті".

Зухаїр Мурад

Історія Зухаїра Мурада багато в чому нагадує історію його знаменитого співвітчизника Елі Сааба. Як і Сааб, він мріяв про кар'єру дизайнера з самого дитинства, постійно малюючи розкішні жіночі сукні, а після закінчення школи поїхав вчитися до Парижу. У 1999 році він випустив першу колекцію, і з тих пір його кар'єра неухильно йде вгору. Зараз важко знайти знаменитість, в гардеробі якої не було б туалету від Зухаїра Мурада.

Майкл Сінко

Філіппінський дизайнер, який відкрив у 1997 році власний модний дім у Дубаї, зміг завоювати серця найвимогливіших модниць. Діта фон Тіз, Наомі Кемпбел, Леді Гага та Фергі - його постійні клієнтки. Як і багато дизайнерів, Сінко співпрацює з кіно. Саме він був автором футуристичної сукні, в якій виходила заміж героїня Міли Куніс у фільмі "Сходження Юпітера".

Пніна Торней

Пніна Торней стала відомою після участі в телевізійному шоу "Скажи "так" сукні", учасниці якого були зайняті пошуками ідеального вбрання для свого весілля. Протягом останнього десятиліття Пніна – найбільш продаваний бренд елітного бутику весільних суконь Kleinfeld Bridal у Нью-Йорку, де представлено більше дизайнерських нарядів, ніж будь-де на планеті. Цікаво, що коли Пніна вперше показала свої сукні керівництву магазину, їх відмовилися виставляти, оскільки визнали надто сексуальними.

Інес ді Санто

Інес ді Санто народилася в Італії, зросла в Аргентині, а перший магазин відкрила в канадському Торонто. Свій стиль вона називає витонченим гламуром, а в пошитті суконь застосовує дуже складні техніки. Особлива гордість дизайнера - мереживо ручної роботи, яке прикрашає більшість її моделей. Інес шиє весільні сукні не лише на продаж, а й для всіх членів своєї сім'ї, а коли виходила заміж її єдина донька Вероніка, щаслива мама пошила для неї цілі три весільні сукні.

Сохранить

Телепрограма