Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 незвичайних фільмів про кохання та кінець світу

8 незвичайних фільмів про кохання та кінець світу

31 липня 2020 | 10:36

Здавалося б, немає більш полярних речей, ніж любов і апокаліпсис. Але, коли речі так різко протиставляються одна одній, сюжет стає особливо хвилюючим. Кохання - головна рушійна сила цього світу, і навіть на порозі смерті люди не перестають кохати і боротися за своє кохання. У нашій сьогоднішній добірці - вісім неймовірних фільмів, у яких розповідається саме про це.

"Остання любов на землі" - дивіться у суботу в 00:00 на К1!

Випадкова зустріч шеф-кухаря Майкла та епідеміолога Сюзен переростає у пристрасний роман. Та чи зможе їхнє кохання вистояти перед загадковою епідемією втрати чуттів, якою охоплена планета?

Щоб органічно виглядати в ролі шеф-кухаря, Юен Макгрегор пропрацював кілька днів у ресторанчику свого давнього друга в Глазго: "Я там не одну ніч провів на кухні. Кілька разів я навіть допомагав обслуговувати відвідувачів. Хоча "допомагав" - голосно сказано, швидше, створював хаос. Мені взагалі не вперше посуд мити - я цим підробляв років у 14-15. Але приготування їжі - дивовижний процес. Коли хтось віртуозно робить стейк - можу спостерігати за цим годинами. Мене навчили готувати кілька страв - я їх і в фільмі готую. На зйомках ми хотіли, щоб все виглядало реалістично".

"Меланхолія"

До Землі наближається таємнича планета Меланхолія, зіткнення з якою загрожує катастрофою. Але навіть на порозі смерті людям є за що боротися і є кого любити.

Ларс фон Трієр - один з найнезвичайніших сучасних режисерів, і його фільми - це завжди подія. Виконавиця головної ролі Кірстен Данст розповіла, як працює фон Трієр, і чому їй подобається у нього зніматися: "Я хотіла працювати з ним, тому що вважаю його одним з найвеличніших авторів нашого часу. І єдиним, хто вигадує феноменальні ролі для жінок. Не існує іншого режисера-чоловіки, який би так добре знав жінок. Ларс відрізняється від інших режисерів. Працюючи з ним на знімальному майданчику, можна на мить забути, що знімаєшся в кіно. Відчуваєш себе абсолютно природно і органічно. Ніяких репетицій. Ти просто йдеш вперед, а камера слідує за тобою. Чесно, нічого приємнішого за всю свою кар'єру не пригадаю".

"Все про кохання"

Подружжя Джон і Єлена збираються розлучитися. Однак, загадкова епідемія, що раптово спалахнула, допомагає їм зрозуміти, що їхні почуття ще не згасли. Чи вдасться героям залишитися в живих і відродити своє кохання?

Цей фільм зняв Томас Вінтерберг - ще один самобутній скандинавський режисер. Разом з Ларсом фон Трієром вони створили новий напрямок в кінематографі під назвою "Догма 95". Його найвідоміша робота - фільм "Торжество". Вінтерберг розповідав в одному з інтерв'ю, що коли він працював над картиною "Все про кохання", у нього виникли труднощі з фіналом і він подзвонив легендарному режисеру Інгмару Бергману з проханням про допомогу. "Бергман розсміявся і сказав, що я, мабуть, збожеволів. А потім додав: "До речі, твій фільм "Торжество"- це шедевр, так що ти сам знаєш, як знімати фінали".

"4.44. Останній день на землі"

Сіско та його подруга Скай пристрасно закохані один в одного. Тільки ось бути разом їм залишилося зовсім недовго, адже завтра, рівно о 4:44 ранку настане кінець світу.

Режисер фільму Абель Феррара розповів про те, чому він вирішив зняти цей фільм: "Я багато думав про те, чому ми боїмося смерті. Все одно всі помремо. Але про це всі чомусь бояться говорити. Ну, окрім буддистів. Ці хлопці все життя готуються померти, а потім повернутися. У моєму фільмі смерть - це привід зосередитися на житті. Коли у тебе залишається шістнадцять останніх годин, ти одразу намагаєшся зрозуміти, що важливо, а що ні. Моя подруга, наприклад, мене ніколи не будить: вона лише рада, що я нарешті заткнувся. Та коли героїня не будить свого хлопця у фільмі, той готовий замочити її на місці: ну як можна спати, коли настає останній день на Землі?".

"Інша земля"

У ніч відкриття вченими ідентичної з Землею планети в Сонячній системі долі студентки Роди та композитора Джона трагічним чином переплітаються.

Виявляється, половина цього фільму була знята, коли у режисера Майка Кехіла навіть не було актора на головну роль: "Я переглянув купу прекрасних, феноменальних акторів, вони дивовижно грали, але все це було не те. Просто не підходили на цю роль, і все. І я вирішив: ну його до біса, не буду нікого брати, і почав знімати. Пів фільму зняв без головного героя, і навіть поняття не мав, хто буде його грати". Невідомо, що було б з фільмом, якби не з'явився Вільям Мейнпотер. Його кандидатура повністю влаштувала вибагливого Кехіла: "Вільям же був знаменитий своїми похмурими ролями – він, зазвичай, грає моторошних персонажів. І я хотів використовувати цю темну енергію і повільно, поступово очистити його персонажа від зла".

"Хмарний атлас"

Шість різних історій про людей з сьогодення, минулого та майбутнього тісно переплітаються між собою.

Під загрозою була і доля фільму "Хмарний атлас", але з іншої причини - під час зйомок виникли труднощі з фінансуванням. Справа в тому, що початковий бюджет фільму становив 140 мільйонів доларів, що дуже багато для незалежного кіно, і студія "Warner Brothers" виявилася не готова до таких витрат. Бюджет довелося урізати, а частина грошей додали режисери Лана та Енді Вачовскі з особистих заощаджень. Крім того, велика підтримка була з боку Тома Хенкса, який був дуже зацікавлений у проекті.

"Паралельні світи"

Адам та Іден живуть на різних планетах, але це не завадило їм покохати один одного. Несподівано виявляється, що від їхнього союзу залежить доля двох світів.

Батько режисера фільму Хуана Дієго Соланаса - знаменитий аргентинський режисер Піно Соланас. Як не дивно, але саме тому Соланас-молодший довгий час не хотів пов'язувати своє життя з кіно: "Мій батько був кінематографістом, так що я не хотів цим займатися. "Хрін ви мене змусите!" - Думав я. Тому я так пізно став режисером". Він вчився на астрофізика, був фотографом, але в якийсь момент жага творчості взяла вгору: "У мене в голові народилася історія. Я записав її, вийшло, приблизно, 20 сторінок. Я зняв короткометражний фільм, який отримав приз у Каннах і не тільки. І тоді я всерйоз подумав: "Можливо, моє покликання - це режисура?".

"Останній романтик планети Земля"

Увесь світ завмер в очікуванні кінця світу, однак, головний герой Робінсон зовсім цим не переймається. Він шукає дівчину, яка стала його мрією і заради цього готовий об'їхати всю Європу.

У цьому фільмі немає інопланетян, метеоритів, прибульців, зомбі та інших фантастичних речей, які, зазвичай, присутні у фільмах цього жанру. Його творці не ставили перед собою завдання барвисто і яскраво зобразити крах світу. Швидше, фільм про те, щоб змусити всіх нас замислитися про вічні цінності. Адже саме перед лицем смерті все неважливе відходить на другий план, а залишається тільки те, що насправді важливо - любов, близькість, свобода та розуміння того, що потрібно радіти кожній хвилині життя.

Сохранить

Телепрограма