Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих фільмів з Бредлі Купером

10 кращих фільмів з Бредлі Купером

11 вересня 2020 | 10:54

Бредлі Купер - один з найбільш затребуваних голлівудських акторів. За свою кар'єру він встиг здобути повагу критиків і любов глядачів. Купер багато разів був номінований на Оскар, але не вважає це досягненням. Бредлі дуже доброзичлива людина і всі, кому пощастило з ним познайомиться, говорять про нього як про "милого актора в Голлівуді".

Сьогодні в нашій добірці - кращі фільми з його участю.

"СЕРЕНА" - дивіться у суботу в 00:10 на К1!

 

У 2014-му оскароносна Сюзанна Бір представила глядачам і критикам психологічний трилер "Серена". Красуня і відлюдниця Серена Шоу зустрічає свого принца, промисловця Джорджа Пембертона. Миттєво між молодими людьми спалахують почуття. Вони стають чоловіком і дружиною та залишають світське суспільство заради життя у віддаленому краї. Молодята мріють про дітей, але Серена безплідна. Бізнес Пембертонів перестає бути прибутковим, адже країна на порозі Великої Депресії. У період фінансових негараздів Серена дізнається, що у її чоловіка є позашлюбна дитина. Жінка готова на все, щоб утримати чоловіка. Далі події розгортаються найнесподіванішим чином.

"ПОХМІЛЛЯ У ВЕГАСІ"

 

Даг - майбутній наречений і влаштовує парубочу вечірку, взявши з собою кількох своїх друзів і брата нареченої. Компанія хлопців вирушає до Вегасу, щоб весело провести ніч. Ранок же приносить багато неприємних сюрпризів: у Стью не вистачає одного зуба, у ванній кімнаті сидить тигр, в номері готелю панує цілковитий хаос, в шафі лежить чиєсь немовля, а з кімнати в кімнату бігає курка! Але найголовніший сюрприз - зникнення нареченого. Компанія намагається згадати минулі події і знайти друга...

Слава наздогнала Бредлі Купера відразу після виходу цього фільму. Йому пощастило стати частиною тріо з Едом Хелмсом і Заком Галіфіанакісом і не загубитися на їхньому тлі. Комедія з цензом «лише для дорослих» і відносно скромним 35-мільйонним бюджетом зібрала майже $500 млн. І поклала початок трилогії (на яку постановники не розраховували). Головне досягнення проекту для Купера - його почали брати на головні ролі в амбітних дорогих картинах.

"ОБЛАСТІ ТЕМРЯВИ"

 

Нью-йоркський письменник Едді усіма способами намагається подолати в житті чорну смугу і починає прийом засекреченого препарату під назвою NZT. Ця пігулка виводить мозок хлопця на нереальну потужність, і творчий наркотик починає міняти все його життя. За короткий час він заробляє неймовірно велику суму грошей, але скоро у нього починають розвиватися зловісні побічні ефекти препарату. Коли ж він намагається знайти інших таких же геніїв, щоб зрозуміти, як впоратися зі своєю недугою, йому відкривається страшна правда.

Тільки вийшло "Похмілля" - і з Бредлі Купера Голлівуд відразу робить зірку першого плану: такі актори повинні залучати публіку на сеанси. І Купер пройшов цей тест на "зірковість". Так, в трилері "Області темряви" він в головній ролі, а на другому плані - великий Роберт Де Ніро та Еббі Корніш.

"ЗІРКА НАРОДИЛАСЯ"

 

Еллі - талановита дівчина, яка мріє про сцену і світову славу, але життя не дає їй шансу проявити себе. Героїні доводиться працювати офіціанткою, але одного разу вона зустрічає Джейсона Мейна - популярного актора і співака, який має пристрасть до випивки. У них зав'язується знайомство, що переростає у кохання, і чоловік допомагає новій коханій робити перші кроки в шоу-бізнесі. Поступово вона стає популярною, укладає вигідний контракт і починає гастролювати.

Кар'єра Джейсона, навпаки, йде на спад - через неприємності зі здоров'ям і постійні розчарування він повертається до алкоголю та наркотиків. Спершу Еллі допомагає йому долати неприємності, але закохані все сильніше віддаляються один від одного, і незабаром вже не можуть подолати прірву, що лежить між ними.

Пісня "Shallow" до фільму "Зірка народилася" завоювала "Оскар" в категорії "Краща оригінальна пісня". Виконала композицію Леді Гага. Вийшовши на сцену, вона зі сльозами на очах подякувала своєму партнеру по фільму і режисеру картини Бредлі Куперу.

МІЙ ХЛОПЕЦЬ ПСИХ

 

Колишній шкільний вчитель Пет, провівши в психіатричній лікарні вісім місяців, повертається до рідного дому. Він одержимий думкою помиритися з колишньою дружиною, до якої не має права наближатися за рішенням суду. Але знайомство з ексцентричною дівчиною Тіффані запалює в ньому промінь надії...

Свій драматичний талант Бредлі Куперу вдалося розкрити саме в цьому фільмі, де він зіграв вчителя, який страждає біполярним розладом. Незвичайна роль великої дитини з широкою душею, що стикається з ворожим світом. Вона подарувала акторові першу номінацію на "Оскар".

"ДЖОЙ"

 

Молода жінка Джой Мангано – мати-одиначка і виховує дочку. Вона намагається знайти справу свого життя, вибратися з боргів і стати фінансово незалежною. Джой не просто мрійниця, вона людина дії. Мангано винайшла самовіджимну швабру, оксамитові тремпелі і ще безліч дрібничок, які полегшують життя і створюють комфорт в кожному домі. На шляху до успіху від Джой відвернулися практично всі її рідні. Піднімаючись на вершину, їй доводилося розраховувати лише на свою винахідливість, наполегливість та працьовитість.

Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер - прибутковий екранний дует, напевно, тому актори часто опиняються в спільних проектах. Біографічна драма "Джой" не стала винятком. Фільм присвячений історії успіху бізнес-леді Джой Мангано. Актор перевтілився в Ніла Уокера, людини, що дала путівку в світ бізнесу міс Мангано.

"ШЕФ АДАМ ДЖОНС"

 

У драмі Джона Уеллса Купер зіграв талановитого шефа, який втратив репутацію. Критики висміяли сценарій кулінарного фільму, але були приємно здивовані грою актора. Визнаний шеф-кухар Адам Джонс через свою пристрасть до наркотиків і алкоголю втрачає ресторан в Парижі. Вирішивши почати життя з чистого аркуша, Адам знову збирає команду кухарів-віртуозів, відкриває ресторан в Лондоні і мріє отримати три зірки Мішлен.

"АФЕРА ПО-АМЕРИКАНСЬКИ"

 

Ще один великий проект з Бредлі Купером в головній ролі трагікомедія Девіда О. Рассела "Афера по-американськи". Прославлений режисер зібрав зоряний акторський склад - Емі Адамс, Джеремі Реннер, Крістіан Бейл, Роберт Де Ніро і багато інших. Кримінальна драма заснована на реальних подіях. У 70-ті роки ФБР проводило секретну операцію Абскам. Її метою було викрити в шахрайстві великих політичних діячів США. Агенти ФБР працювали під прикриттям довгий час. В результаті ряд відомих політичних фігур Америки потрапили за грати. Фільм зірвав овації кінокритиків і окупився в прокаті. Робота Купера була відзначена безліччю номінацій на престижних кінофестивалях, у тому числі номінацією на "Оскар".

"СЛОВА"

 

Драма "Слова" була представлена на кінофестивалі "Санденс", і сьогодні належить до категорії найбільш недооцінених кінокритиками проектів Купера. Відомий письменник Клей Хаммонд (Денніс Куейд) презентує глядачам своє нове творіння - історію про автора Рорі (Бредлі Купер), який знайшов чужий роман і опублікував під своїм ім'ям. Книга приносить популярність письменникові, але брехня руйнує його особисте життя. Від нього йде кохана дружина (Зої Салдана). На презентації одна з журналісток справляє враження на Хаммонда. Їй він вирішує розкрити секрет свого творчого успіху.

"МІСЦЕ ПІД СОСНАМИ"

 

Люк Глентон (Райан Гослінг), каскадер і мотоцикліст, повертається до рідного міста і дізнається, що його колишня дівчина Раміна виховує їх однорічного сина. Хлопець знаходить роботу і вирішує присвятити себе вихованню малюка.

Грошей постійно не вистачає, і Люк разом зі своїм подільником Робіном грабує банк. Після чергового нальоту, мотоцикліст гине від рук молодого полісмена Ейвері Кроса (Бредлі Купер). Кроса мучать докори сумління - він позбавив малюка батька. У самого полісмена росте дитина такого ж віку. Ейвері навіть не підозрює, що через двадцять років син помститься за батька.

Багато кінокритиків називають трилер "Місце під соснами" однією з кращих робіт в фільмографії Бредлі Купера. Картина розповідає про долі декількох поколінь сімей, життя яких переплітаються воєдино, завдяки трагічним подіям минулого.

Телепрограма