Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих способів розбудити дитину вранці

10 кращих способів розбудити дитину вранці

8 жовтня 2020 | 09:00

Всі батьки знають, як іноді важко підняти вранці малюка з ліжка. Що й говорити, дорослим це також дається нелегко. Та якщо ми хоча б можемо себе змусити, розуміючи необхідність такої жертви, а як пояснити це дитині, якій поки що здається, що все в цьому світі має бути так, як їй хочеться? Ми пропонуємо вам скористатися кількома простими, але дуже дієвими способами.

1. Один з найприємніших способів розбудити дитину вранці - зробити їй легкий масаж. Візьміть руки малюка у свої та злегка потріть долоньки, помасажуйте пальчики. Зробіть те ж саме з ніжками. Легенько розімніть вушка, і трохи помасажуйте голову. Тільки намагайтеся, щоб ваші дотики не заспокоювали дитину, а бадьорили її. Можете навіть трохи полоскотати малюка.

2. Вигадайте якусь кумедну, цікаву гру. Наприклад, скажіть, що вночі до нього приходила мишка і принесла гостинець, але він захований, і його потрібно знайти. Напевно, ваш малюк одразу ж схопиться з ліжка. Головне, не забудьте приготувати маленький сюрприз, який він повинен знайти.

3. Якщо у вас є якісь домашні улюбленці - кішка, кролик, собачка, хом'як - можна підключити їх до процесу пробудження. Почніть, наприклад, розмовляти з тваринкою, потроху включаючи у розмову дитину, запропонуйте малюкові погладити свого улюбленця. Зіграйте на його цікавості, скажіть, щось на кшталт: "Треба ж, як наш хом'як виріс за ніч!" або "Подивися, як смішно кролик гризе морквину!"

4. Якщо у вас декілька дітей, ви можете вигадати для них ранкове змагання. Заохочення може мати й нематеріальну форму: наприклад, дозвіл піти ввечері спати на 10 хвилин пізніше за братика або сестричку.

5. Підберіть підбадьорливі пісеньки для вашої дитини, які їй подобаються, і під які вона буде вставати з задоволенням. Кілька 

6. Знайдіть в програмі телеканалів мультфільм, який подобається вашому малюкові та починається якраз у той час, коли йому потрібно вставати. Згадайте себе в дитинстві. Одна справа - встати з ліжка просто так, і зовсім інша - щоб подивитися щось по телевізору.

7. Запишіть на будильник кумедне ранкове привітання для дитини, яке буде її веселити.

8. У вашої дитини, скоріш за все, є улюблена іграшка - лялька чи ведмедик. Скажіть, що ведмедику потрібно вставати, і щоб його розбудити, вам ніяк не обійтися без свого маленького помічника.

9. Вигадайте цікавий план на день і розкажіть про нього дитині. Зверніть її увагу на те, що якщо не встати просто зараз, ви можете не встигнути зробити найцікавіше з того, що заплановано.

10. І найголовніше - пробудження для вашого малюка завжди повинно бути позитивним моментом! Ніколи не дозволяйте собі кричати на дитину, різко її смикати, говорити грубі слова або щось вимагати. Пам'ятайте, якщо з дитинства малюк звикне прокидатися з почуттям радості, це допоможе йому і в дорослому житті.

 

Телепрограма