Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Прем'єра на К1! 1 лютого стартує популярний серіал "Грань"

Прем'єра на К1! 1 лютого стартує популярний серіал "Грань"

27 січня 2021 | 00:02

У понеділок, 1 лютого, о 23:00 на телеканалі К1 стартує показ одного з найбільш рейтингових американських телесеріалів - "Грань" (Fringe). Його режисер і продюсер - Джеффрі Джейкоб Абрамс (J.J.Abrams), відомий по роботі над проектом "Залишитися в живих" (LOST), за який він отримав дві премії "Еммі".

Головна героїня - молодий агент ФБР Олівія Данем. Вона розслідує справу про загадковий літак, що здійснює рейс з Гамбурга в Бостон. Літак приземлився на автопілоті, але від усього екіпажу і пасажирів залишилися тільки ... скелети. Напарник Олівії Джон Скотт, також агент ФБР, в ході розслідування отримує велику дозу невідомого хімікату і починає розкладатися прямо на очах. Олівія розуміє, що прояснити ситуацію може тільки лікар Уолтер Бішоп, який багато років займався розробкою подібних препаратів. Однак з'ясовується, що останні 17 років він знаходиться в клініці для душевнохворих. Зустрітися з доктором Олівії допомагає його син Пітер. Олівія, Пітер і Уолтер Бішоп починають розбиратися, що ж сталося з пасажирами літака. Вони приходять до усвідомлення того, що знаходиться за межею людського розуміння ... 

У кожній новій серії героям доводиться розкривати черговий злочин, пов'язаний з біотехнологіями. Всі вони різні, але пов'язані між собою. Це наводить Олівію, Пітера і Уолтера на думку про існування таємної організації, яка проводить наукові експерименти на людях, використовуючи якусь "схему". 

Головні ролі в серіалі "Грань" виконали Анна Торв, Джошуа Джексон, Джон Ноубл, Ленс Реддік, Блер Браун. 

Серіал "Грань" дивіться на телеканалі К1 з понеділка по четвер о 23:00. 

5 фактів про серіал: 

- Серіал був удостоєний 7 премій Saturn, яку присуджують науково-фантастичним і фентезійних фільмів і телешоу, в тому числі і як кращий телесеріал. Також серед нагород "Грані": The People's Choice Awards - в номінації «Улюблений науково-фантастичний серіал», TV Guide Award - як "Улюблений драматичний серіал" і навіть премія Товариства фахівців з візуальних ефектів. Крім того, проект був номінований на безліч інших премій, включаючи "Еммі", Golden Reel Awards, Satellite Awards і премію Гільдії письменників Америки. 

- Зйомки "Грані" проходили в Канаді і США. Пілотну серію знімали в канадському місті Онтаріо, іншу частину першого сезону - в Нью-Йорку, а робота над наступними чотирма сезонами знову велася в Канаді, у Ванкувері. 

- Кіношники в кадрі одні локації часто видавали за інші. Наприклад, Массачусетську залізничну станцію знімали в Нью-Йорку. А кадри будівлі Єльського університету в "Грані" якийсь час видавали за Гарвард, і тільки після підказки уважних глядачів ця помилка була виправлена. 

- У десятій серії третього сезону є відсилання до культового серіалу "Твін Пікс".  Професор Уолтер Бішоп для проведення сеансу гіпнозу надягає спеціальні окуляри, одна лінза яких - червона, а інша - синя. За його словами, ці окуляри допомагають бачити ауру людини, а винайшов їх його знайомий - доктор Джекобі. Аналогічні окуляри носив психіатр доктор Джекобі в "Твін Пікс"

- Восени 2008 року зйомки серіалу ненадовго призупинили через травму Джошуа Джексона, виконавця ролі Пітера Бішопа. Актор поранився під час виконання трюку: порвав вену мідним дротом і втратив багато крові. Джексона терміново госпіталізували. 

Телепрограма