 
                          5 приголомшливо смачних пісних десертів
"Цукор робить мене щасливим і надихає.
 У мене цукрова залежність у важкій формі.
 Я називаю її "гранульоване щастя".
 (с) Девід Лінч
 
Навесні ми всі відчуваємо себе трохи ослабленими і потребуємо "підзарядки". Вона потрібна не тільки нашому тілу, а й нашому розуму. Клітини головного мозку харчуються виключно глюкозою, а найпростіший і найшвидший спосіб отримати її - з'їсти що-небудь солоденьке. Тому навіть під час посту не варто забувати про десерти. Тим більше, що вони можуть бути ще й неймовірно смачними.
 
Вівсяний десерт з горіхами та чорносливом
 
Інгредієнти:
 чорнослив - ½ склянки;
 пластівці вівсяні - 2 склянки;
 горіхи волоські - ½ склянки;
 мед за смаком;
 вода 2 ст. л.
Приготування:
 1. Дрібно нарізати чорнослив, горіхи потовкти у ступці, вівсянку обсмажити на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
 2. Змішати вівсянку, горіхи, чорнослив і поступово влити гарячу воду. Суміш повинна стати
 вологою, густою і липкою, але не мокрою. Додати мед і добре перемішати.
 3. На сковороду, змащену оливковою олією, викласти вівсяну суміш, розрівняти і злегка утрамбувати. Суміш не повинна розвалюватися і розповзатися, вона повинна бути липкою і щільною. Якщо вона розповзається, то потрібно додати ще вівсяних пластівців.
 4. Змастити олією деко і викласти на нього масу. Запікати приблизно 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.
 5. Готову масу остудити і нарізати квадратиками або плитками.

Морквяні тістечка
Інгредієнти:
 морква - 3-4 штуки;
 волоські горіхи - 100 г;
 фініки - 100 г;
 кокосова стружка - 40 г;
 кориця - ¾ ч. л.;
 мускатний горіх - ½ ч. л.;
 сіль.
 Крем:
 кеш’ю - 100 г;
 кокосове молоко - 100 мл;
 мед - 1 ч. л.
 
Приготування:
 1. Моркву натерти на дрібній тертці. Волоські горіхи і фініки подрібнити у блендері. Змішати з морквою, додати коксову стружку, сіль і перемішати.
 2. Покласти морквяну суміш у форму і поставити в морозилку на 30-60 хвилин.
 3. Готуємо крем. Подрібнити у блендері кеш’ю, потім перемішати його з кокосовим молоком і медом.
 4. Змастити кремом морквяну суміш і заморожувати ще протягом кількох годин.
 5. Перед подачею на стіл розрізати на маленькі шматочки. 
.jpg)
Пісний Брауні
 
Інгредієнти:
 какао-порошок - 3 ст. л.;
 борошно - 2 ст. л .;
 цукор - 2 ст. л .;
 волоські горіхи - ½ склянки;
 яблучне пюре - 1 маленька баночка;
 сіль, сода.
 
Приготування:
 1. Змастити олією силіконові формочки і на дно кожної з них покласти трохи подрібнених горіхів.
 2. Змішати борошно, какао, цукор, соду і сіль. Додати яблучне пюре, влити трохи теплої води, додати решту горіхи і ретельно перемішати.
 3. Розлити тісто у формочки і відставити на деякий час.
 4. Запікати в мікрохвильовці при максимальній температурі протягом трьох хвилин. Дістати з форми гарячими. 

Грушевий пісний десерт 
Інгредієнти:
 груші - 3-4 штуки;
 мелений мигдаль - 100 г;
 м'яке пісне масло - 100 г;
 цукор - 1/3 склянки;
 кориця - 2 ч. л.;
 листкове тісто - 1 упаковка.
 
Приготування:
 1. Розтопити масло в тефлоновій формі для запікання, додати мигдаль, цукор, корицю, перемішати. Поставити на вогонь, почекати, щоб на суміші з’явилися бульбашки, потім зняти з вогню.
 2. Груші нарізати шматочками і викласти зверху на суміш.
 3. Накрити шаром тіста, поставити в духовку і випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
 4. Викласти на тарілку, перевернувши форму. 

Медове печиво з фруктами 
Інгредієнти:
 борошно - 1,5 склянки;
 розпушувач – 1,5 ч. л.;
 сода - ¼ ч. л.;
 сіль - ¼ ч. л.;
 кориця – 1,5 ч. л.;
 імбир - 1 ч. л.;
 вода - 1/3 склянки;
 банан - 1 шт.;
 яблуко - 1 шт.;
 рослинна олія - 8 ст. л.;
 журавлина - 50 г;
 родзинки - 50 г;
 мед - 50 г.
 
Приготування:
 1. Змішати борошно, розпушувач тіста, соду, сіль, корицю та імбир і добре перемішати.
 2. Банан розтерти в пюре і перемішати з водою та рослинною олією. Додати очищене і дрібно нарізане яблуко, родзинки, журавлину, мед і перемішати.
 3. З’єднати фруктову і борошняну суміші, ретельно перемішати.
 4. Викласти тісто ложкою на деко, застелене пергаментом.
 5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
 6. Остудити до кімнатної температури.

 





 
  




