Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 приголомшливо смачних пісних десертів

5 приголомшливо смачних пісних десертів

28 березня 2021 | 18:04

"Цукор робить мене щасливим і надихає.
У мене цукрова залежність
у важкій формі.
Я називаю її "гранульоване щастя".
(с) Девід Лінч

Навесні ми всі відчуваємо себе трохи ослабленими і потребуємо "підзарядки". Вона потрібна не тільки нашому тілу, а й нашому розуму. Клітини головного мозку харчуються виключно глюкозою, а найпростіший і найшвидший спосіб отримати її - з'їсти що-небудь солоденьке. Тому навіть під час посту не варто забувати про десерти. Тим більше, що вони можуть бути ще й неймовірно смачними.

Вівсяний десерт з горіхами та чорносливом

Інгредієнти:
чорнослив - ½ склянки;
пластівці вівсяні - 2 склянки;
горіхи волоські - ½ склянки;
мед за смаком;
вода 2 ст. л.

Приготування:
1.
Дрібно нарізати чорнослив, горіхи потовкти у ступці, вівсянку обсмажити на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
2. Змішати вівсянку, горіхи, чорнослив і поступово влити гарячу воду. Суміш повинна стати
вологою, густою і липкою, але не мокрою. Додати мед і добре перемішати.
3. На сковороду, змащену оливковою олією, викласти вівсяну суміш, розрівняти і злегка утрамбувати. Суміш не повинна розвалюватися і розповзатися, вона повинна бути липкою і щільною. Якщо вона розповзається, то потрібно додати ще вівсяних пластівців.
4. Змастити олією деко і викласти на нього масу. Запікати приблизно 20-25 хвилин при температурі 150 градусів.
5. Готову масу остудити і нарізати квадратиками або плитками.

Морквяні тістечка

Інгредієнти:
морква - 3-4 штуки;
волоські горіхи - 100 г;
фініки - 100 г;
кокосова стружка - 40 г;
кориця - ¾ ч. л.;
мускатний горіх - ½ ч. л.;
сіль.
Крем:
кеш’ю - 100 г;
кокосове молоко - 100 мл;
мед - 1 ч. л.

Приготування:
1.
Моркву натерти на дрібній тертці. Волоські горіхи і фініки подрібнити у блендері. Змішати з морквою, додати коксову стружку, сіль і перемішати.
2. Покласти морквяну суміш у форму і поставити в морозилку на 30-60 хвилин.
3. Готуємо крем. Подрібнити у блендері кеш’ю, потім перемішати його з кокосовим молоком і медом.
4. Змастити кремом морквяну суміш і заморожувати ще протягом кількох годин.
5. Перед подачею на стіл розрізати на маленькі шматочки.

Пісний Брауні

Інгредієнти:
какао-порошок - 3 ст. л.;
борошно - 2 ст. л .;
цукор - 2 ст. л .;
волоські горіхи - ½ склянки;
яблучне пюре - 1 маленька баночка;
сіль, сода.

Приготування:
1.
Змастити олією силіконові формочки і на дно кожної з них покласти трохи подрібнених горіхів.
2. Змішати борошно, какао, цукор, соду і сіль. Додати яблучне пюре, влити трохи теплої води, додати решту горіхи і ретельно перемішати.
3. Розлити тісто у формочки і відставити на деякий час.
4. Запікати в мікрохвильовці при максимальній температурі протягом трьох хвилин. Дістати з форми гарячими.

Грушевий пісний десерт

Інгредієнти:
груші - 3-4 штуки;
мелений мигдаль - 100 г;
м'яке пісне масло - 100 г;
цукор - 1/3 склянки;
кориця - 2 ч. л.;
листкове тісто - 1 упаковка.

Приготування:
1.
Розтопити масло в тефлоновій формі для запікання, додати мигдаль, цукор, корицю, перемішати. Поставити на вогонь, почекати, щоб на суміші з’явилися бульбашки, потім зняти з вогню.
2. Груші нарізати шматочками і викласти зверху на суміш.
3. Накрити шаром тіста, поставити в духовку і випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Викласти на тарілку, перевернувши форму.

Медове печиво з фруктами

Інгредієнти:
борошно - 1,5 склянки;
розпушувач – 1,5 ч. л.;
сода - ¼ ч. л.;
сіль - ¼ ч. л.;
кориця – 1,5 ч. л.;
імбир - 1 ч. л.;
вода - 1/3 склянки;
банан - 1 шт.;
яблуко - 1 шт.;
рослинна олія - 8 ст. л.;
журавлина - 50 г;
родзинки - 50 г;
мед - 50 г.

Приготування:
1.
Змішати борошно, розпушувач тіста, соду, сіль, корицю та імбир і добре перемішати.
2. Банан розтерти в пюре і перемішати з водою та рослинною олією. Додати очищене і дрібно нарізане яблуко, родзинки, журавлину, мед і перемішати.
3. З’єднати фруктову і борошняну суміші, ретельно перемішати.
4. Викласти тісто ложкою на деко, застелене пергаментом.
5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
6. Остудити до кімнатної температури.



Телепрограма