Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 продуктів з нашого дитинства, які згадуються з теплотою

10 продуктів з нашого дитинства, які згадуються з теплотою

22 квітня 2021 | 02:07

Ми живемо в час гастрономічного достатку. Полиці продуктових магазинів ніколи не пустують, вибір товарів вражає. А пам'ятаєте поєднання найпростіших продуктів, які приносили справжнє задоволення?

Любили гоголь-моголь? А пінка від варення на вогні згадується до сих пір?

Тоді наша сьогоднішня добірка добрих спогадів з дитинства для вас :)

1. Коли хотілося чогось солодкого, можна було спорудити «торт» з батона, вершкового масла та варення. Варення можна було замінити цукровим піском. А якщо вдома не виявлялося й масла, то батон просто посипали цукром, злегка змочували його водою, і все одно було смачно.

2. Освіжаючий напій під назвою «шипучка» знайомий багатьом з радянських часів. Готували його просто: в стакан води додавали невелику кількість харчової соди та лимонної кислоти. Випити його треба було негайно, щоб не упустити момент шипіння. А ще можна було перетворити його на «мінералку», додавши трохи солі.

3. Найвідоміша страва у всіх їдальнях. Ця страва розділила людей на 2 табори: в одних її згадка викликає теплі почуття, інші ж з жахом згадують смак і пінку на її поверхні.

4. З брикету пресованого киселю можна було зварити цілу каструлю запашного густого напою. Однак діти хотіли вживати концентрат в сухому вигляді.

5. Килька в томатному соусі була одним з гастрономічних символів того часу. Її додавали до різні страви: салатів, супів, котлет, а також їли з хлібом як закуску. Сьогодні ж багато хто купує ці консерви, щоб поностальгувати.

6. Ще один улюблений десерт дітей минулих десятиліть - солодкі кремоподібні ласощі під назвою «гоголь-моголь». Являє собою збиті з цукром яєчні жовтки. Іноді додавали ще молоко, сік, какао.

7. Щоліта у дітей з'являлася можливість насолодитися особливою стравою - пінкою, яка утворюється, коли роблять варення. Солодку повітряну масу можна було їсти прямо ложкою або намазувати на хліб.

8. Якщо вдома раптом з’явилося печиво і вершкове масло, було нерозумно упустити шанс і не спорудити з них смачний десерт. Печиво змазували маслом і накривали зверху ще одним печивом. Такий сендвіч відмінно підходив до чаю або кави.

9. Неможливо було вигадати перекус краще, ніж окраєць хліба. Його змащували рослинною олією, посипали сіллю та з апетитом поглинали. Цей «бутерброд» відмінно поєднувався з зеленою цибулею.

10. З роллю жувальної цукерки відміно впоралась деревна смола, в пошуках якої найближчі дерева ретельно обстежувалися дітворою. Щастило тим, хто знаходив не до кінця затверділу смолу, а з м'якою серединкою.

Телепрограма